RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Malachit

Malachit

Malahitul personifică verdele profund, vindecător al naturii, și reprezintă frumusețea naturală a florilor, arborilor, rădăcinilor și plantelor. Este o piatră a transformării, aducând susținere celor aflați în situații în schimbare și stimulând dezvoltarea spirituală, vindecând și purificând în același timp planul fizic și emoțional, și stimulând forta vitală. Purtarea malahitului revelează constiinței blocajele în evoluția spirituală, scotând la suprafață emoții adânci și cauze psihosomatice.
Malahitul este o piatră puțin dură, rece, grea, cu luciu mătăsos, sticlos, în nuanțe intense de verde deschis întrepătrunse cu verde închis care formează modele frumos dispuse în straturi paralele, cercuri sau pete concentrice. Este găsit în minele de cupru, deseori în combinație cu alți compuși precum azurit sau crisocol, iar originea numelui în limba greacă este înca neelucidată pe deplin, semnificând “moale” sau “precum frunzele de nalba”.
Fiind recomandate pentru toate zodiile dar in special pentru BerbecTaurGemeniBalantaScorpionSagetator, Capricorn, Varsator, Pesti, pietrele de malahit aduc purtătorului echilibru pe toate planurile, dragoste și relații armonioase cu sexul opus și bună înțelegere cu cei din jur. Prin asocierea cu planeta Venus, malahitul intermediază iertarea, împăcarea, comunicarea, prietenia, și favorizează relaxarea, calmul, linistea și stingerea conflictelor.
Grație guvernării venite de la planeta Mercur, malahitul atrage purtătorului progres și schimbări favorabile, abundență, bani și succes în afaceri și în sfera comercială, și favorizează găsirea soluțiilor pentru împlinirea țelurilor pozitive. Încurajează asumarea riscurilor necesare și a schimbărilor, sparge tipare și legături vechi care nu mai functionează, și învață responsabilitatea pentru propriile acțiuni, gânduri și emoții.###
Este un element foarte valoros în cristaloterapie, fiind benefic pentru toate chakrele, pe care le curăță și le activează, acordând subiectul la îndrumarea divină. Prin energia pură a culorii verde, malahitul este însă dedicat în special ceakrei inimii, reglând și ajustând interacțiunile purtătorului cu lumea, distorsionate când cheakra inimii este dezechilibrată, către o tendintă spre criticism, reacții exagerate, dominare sau supunere. Malahitul însă echilibrează aceste aspecte și ajută purtătorul să fie el însuși în orice împrejurare, filtrând cu înțelepciune lucrurile pe care le asimilează și cele cărora le rezistă, și să își înțeleagă cu claritate atât propriile nevoi și emoții, cât și suișurile și coborâșurile emoționale în relații și natura lor ciclică, acceptând schimbările.
Malahitul este cunoscut ca un puternic vindecător și purificător emoțional, ajutând la vindecarea traumelor emoționale vechi, mai ales a celor din copilărie, și la eliberarea emoțiilor negative. Ajută în ameliorarea depresiei și anxietătii și fortifică purtătorul în cazurile de abuz emoțional, în depășirea fricii de conflict sau de a fi în centrul atenției, ajutându-l să-și depășească inhibițiile, să exprime cine este și să își asume locul binemeritat în societate și comunitate, dezvoltând empatia. Stimulează visele.
Malahitul are virtuți vindecătoare fizice consistente, mentinând o stare de sănătate bună a organelor și sistemelor interne prin reechilibrarea organismului. Atenuează schimbările bruște de dispoziție, vindecă crampele și întărește sistemul imunitar și nervos. Este folositor în astm, epilepsie, fracturi, probleme ale încheieturilor, fracturi, întinderi musculare, tumori, afecțiuni ale nervului optic, ale splinei și pancreasului, în amețeli și rău de călătorii. Atenuează dereglările mentale și dislexia, realiniază și repară DNA-ul și structura celulară în cazurile de cancer, reglează presiunea arterială și ajută la detoxifierea ficatului, iar prin continutul de cupru, ușurează durerile reumatismale și artrită.
Malahitul este și o piatră a călătorilor și călătoriilor, ajutând la depașirea fricii de zbor cu avionul când este investit cu viziunea protectiei venite de la arhanghelul Raphael, îngerul vieții sănătoase, al bucuriei de a trăi și al iubirii, cu care malahitul este asociat. Ajută de asemenea în adaptarea organismului la schimbarea de fus orar, protejând călătorul de obstacole, blocaje și întârzieri în călătorie. Este o piatră folosită împotriva accidentelor și de cei care lucrează în industria aeronautica și de mineri, dar și pentru mentinerea claritatii mintii, memorie și procesarea informatiilor, în profesiile în care acestea sunt esențiale.
Malahitul este și un talisman benefic puternic, protejând purtătorul de ghinion, boli, pagube, dar și de energii negative, atacuri psihice, vrăji și blesteme. Absoarbe radiațiie nocive precum cele provenind de la aparatura electronică și poluanții din atmosferă și din organism.
Malahitul este recomandabil a fi folosit numai sub formă de pietre slefuite, praful de malahit fiind toxic. Datorită continutului de cupru, malahitul nu poate fi folosit la purificarea apei de băut și nu trebuie să ajungă în gură. Prin densitatea și lipsa ei de transparență, această piatră absoarbe energia mai mult decțt o emite, astfel că este importantă purificarea ei frecventă, prin metode neagresive precum tinerea în apă de izvor, în soare sau în lumina lunii.

Descrescător

Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Inele (2)
 2. Cercei (2)
 3. Pandantive (4)
Tip piatră
 1. malachit (8)
Culoare
 1. verde (8)
Zodii
 1. balanță (8)
 2. leu (8)
 3. taur (8)
 4. vărsător (8)
Preț
 1. 100 RON - 199,99 RON (1)
 2. 200 RON - 299,99 RON (3)
 3. 300 RON - 399,99 RON (4)
Mărime inel-circumferința degetului
 1. 55 mm - 7 (2)
Tip cercei
 1. Cercei mici/stud (1)
 2. Cercei lungi (1)
Tip tortițe
 1. Tortițe simple (1)
Formă/Model
 1. libelulă (1)
 2. migdale (1)
 3. model lung (2)
 4. oval (3)
 5. rectangular (1)
Stil
 1. Elegant (3)
 2. Fancy (2)
 3. Statement (2)
 4. Unicat (1)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 28311552, emalloc: 27464928
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem