RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Cuarț

Cuarț

Selectați tipul de cuarț dorită:

Cuarț Fumuriu

Cuarț Incolor

Cuarț Roz

Cuarț Rutilat

Cuarțul este o piatră a puterii, considerată în întreaga lume și numită “cristalul universal”. Numele îi vine din grecescul krustallos care înseamnă gheață, dat fiind că anticii vedeau cuarțul ca gheață formată de zeii înșiși. În fapt, sunt multe tipuri de cuarț, într-o varietate de culori, toate compuse în principal din dioxid de siliciu - una dintre cele mai întâlnite și mai importante substanțe din lume, care cristalizează unic sau multiplu, în grupuri de cristale și forme diferite în funcție de temperatură și condițiile la momentul formării lor, uneori înglobând în cristal și alte minerale de culori și cristalizări diferite. Cele mai intâlnite și folosite cristale de cuarț sunt cele transparente – numite și cristale de stâncă, cuarț incolor, cuarț de stâncă, cele mai valoroase dintre acestea având claritatea și strălucirea apei limpezi ca cristalul – cele fumurii sau cenușii, și cele roz. Cu o duritate și greutate relativ ridicate, cuarțul are un luciu sticlos sau semisticlos, transparent până la translucid, reprezentând ceea ce este în general vizualizat când auzim sau ne gândim la cristal. Încă din timpuri vechi, globurile de cristal cu puteri magice de revelare a viitorului au fost făcute din cuarț transparent.
În funcție de culoare, cuarțul este o piatră guvernată de planete diferite și ocrotind nativii unor zodii diferite:
cuarțul de stâncă fiind piatra celor din zodiile: Taur si Rac;
cuarțul fumuriu este piatra Scorpionului, aducând în același timp beneficii majore și celor din Fecioară și Capricorn;
cuarțul roz este guvernat de Venus și e legat de semnul Taurului și al Balanței. ###
Calitățile și puterea cuarțului în a amplifica energiile subtile din apropiere nu este însă influențată de claritatea cristalelor. Cuarțul influențează energetic absorbind, stocând, echilibrând, amplificând și trasmitând energia, canalizând în același timp energia universului și fiind și un energizant al altor cristale. Cristalele de cuarț cresc energia la cele mai înalte cote, dezvoltă gândirea și sunt foarte benefice pentru manifestare, vindecare, meditație, protecție și captarea unor informații mai puțin accesibile fără ajutorul lor. În funcție de culoare, acestor calități li se adaugă abilitățile specifice ale cristalelor de cuarț colorat.
Cuarțul roz numit și “piatra iubirii” sau “piatra inimii”, aduce sau amplifică în viața purtătorului iubirea de toate felurile - pentru sine și pentru alții - pacea interioară, seninătatea și bucuria de viață, șarmul personal. Elimină stresul și relaxează trupul și sufletul aducând mângâiere și o energie a tandreții și fericirii, și promovând înțelegerea, armonia, iertarea și împăcarea, compasiunea, toleranța și bunătatea. Cuarțul roz reechilibrează și vindecă traumele emoționale și dizolvă sentimentele negative, lăsând în loc puritate, claritate, pace; este de însemnat ajutor în relațiile amoroase și de familie, pe care le susține prin energia conferită și prin loialitate și fidelitate. Cuarțul roz este cristalul chakrei nr.4, chakra inimii, pe care o deschide și o stimulează.
Cuarțul roz manifestă proprietăți vindecătoare în special pentru inimă și sistemul circulator, pe de o parte, și pentru tot ce ține de aparatul reproducător pe de altă parte, de la disfuncții și dereglări până la sarcină și naștere. Stimulează de asemenea sănătatea și menținerea frumuseții pielii în ciuda înaintării în vârstă, atingerea și păstrarea greutății ideale, dar este benefic și în migrene și funcționarea creierului, creșterea capacității intelectuale și depresii, ca și în vindecarea problemelor ce țin de ORL, ale rinichilor, plămânilor, splinei, glandelor. Este o alegere excelentă pentru calmarea copiilor (atenție însă să nu fie inghițită de copiii mai mici), și pentru toți cei care simt nevoia de iubire, grijă și afecțiune, având un efect pozitiv asupra psihicului și în acest caz.
Cuarțul transparent (incolor) sau cristalul de stâncă, reflectând în esența toate culorile spectrului, lucrează la toate nivelele ființei, având o mare putere de a stoca și elibera energia cu care a fost programat; crește focusul minții, ajută în concentrare și dezvoltă abilitățile mentale. În același timp, manifestă o mare putere de purificare spirituală, mentală și fizică – în vechime, era folosit pentru a înlătura efectele magiei negre - ceea ce, alături de abilitățile de echilibrare, face din cristalul de stâncă o piatră excelentă pentru a aduce armonie în mediul și relațiile purtătorului, calmând, relaxând, liniștind. Este o piatră a norocului și în iubire și pentru familie, amplificând calitățile tipic feminine: intuiție, înțelegere, dragoste. Cuarțul transparent este asociat cu chakra coroanei, infuzând însă lumina, echilibrând și energizând toate chakrele; cristalele cu cea mai mare claritate, puritate și deci putere de energizare deschid chakrele către emiterea și receptarea îndrumării divine, crescând energia și aura. Cuarțul de stâncă potolește sau, după caz, amplifică și energia altor cristale cu care este combinat, în așa fel încât scopul cu care este programat grupul să fie atins.
Chakra coroanei trimite energia către prima chakra în prezența cuarțului fumuriu – mai ales a celui de claritate mare - stimulând astfel energia kundalini și înducând starea alpha sau de meditație adâncă necesară relaxării depline și accesării îndrumării divine; această piatră protejează și curăță și aura și corpurile astrale, putând fi folosit și ca scut psihic. În privința calităților vindecătoare, cuarțul transparent sau cristalul de stâncă este probabil cristalul natural cu cea mai mare putere de vindecare, un adevărat maestru în acest domeniu ce poate fi folosit pentru orice disfuncționalități grație proprietăților sale de a readuce energia la forma ei nealterată, de dinainte de instalarea bolii. Stimulează sistemul imunitar și reechilibrează organismul, curățând organele și corpurile subtile si aducând o frecvență de vibrație nouă, de vindecare, microcristalelor aflate în mod natural în țesuturile și fluidele organismului; înlătură astfel oboseala cronică, problemele sistemului digestiv, traumatismele oaselor, artrița, depresia, și cresc fertilitatea, fiind benefic și pentru femei în timpul sarcinii.
Cuarțul fumuriu poate fi numit piatra seninătății și înțelepciunii, fiind un puternic agent de transmutare a energiilor negative în energie pozitivă, elevând stările psihice și emoționale, centrând și echilibrând purtătorul. Este de un mare ajutor în realizarea viselor, prin aducerea purtătorului cu picioarele pe pământ și găsirea unor soluții realiste, practice, eficiente în depășirea obstacolelor, ca și prin susținere energetică în atingerea scopurilor personale și profesionale, de afaceri, mulțumită stabilitătii, maturității și înțelepciunii pe care le conferă purtătorului; de asemenea, cuarțul fumuriu înlesnește munca în echipă, eliminând pe cei neproductivi – atât din grup, cât și din viața celor care folosesc cristalul - care mai mult încurcă decât ajută. Cuarțul fumuriu susține sănătatea generală a organismului, dar este cunoscut mai ales pentru proprietățile sale de a trata problemele apărute în partea inferioară a trunchiului, fiind benefic pentru rinichi, pancreas, orice disfuncționalități și dureri legate de organele sexuale, abdomen. Ajută în eliminarea toxinelor și reglează toate fluidele corpului, fiind de ajutor în cazul retenției de lichide; are o contribuție notabilă și în abordarea hiperactivității și a deficitului de atenție la cei care suferă de acestea.
Cuarțul este o piatră utilă și frecvent folosită în accesarea informațiilor ancestrale, în manifestare, călătorii astrale, channeling și in lucrul cu visele; cuarțul fumuriu ajută în meditație, înleșnind atingerea unor stări de constiință mai înalte, făcând legătura între fizic și eul superior și asigurând impământarea.
Cuarțul are un puternic rol protector, fiind una dintre pietrele cele mai potente în această privință. Protejează spiritul stimulând creșterea spirituală și înțelepciunea, blochează atacurile psihice, magia neagră și energia negativă în general, și ține departe dependențele, obsesiile, pericolele ce amenință corpul fizic, corpurile subtile – apropierea cristalelor de corp poate și dubla câmpul biomagnetic al individului - și psihicul.
Cristalele de cuarț protejează purtătorul de suferința din dragoste, depresie și gânduri negre – clarifică emotionalul - și aduc protecție familiei în fața problemelor, neînțelegerilor și tensiunilor între membrii ei, înlăturând blocajele energetice și psihice.
Este recomandată purificarea regulată a cristalelor de cuarț, prin oricare din metodele standard – spălare cu apă, ținerea în lumină soarelui sau a lunii. Atenție însă cu cuarțul roz, care își poate modifica în timp culoarea prin expunerea îndelungată la soare. Data fiind eficientă extraordinară a cuarțului în cazul programării cu un scop determinat, după împlinirea scopului cristalele trebuie purificate după care pot fi reprogramate cu un alt scop.

 1. 1
 2. 2
Descrescător

 1. 1
 2. 2
Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Brățări (2)
 2. Inele (1)
 3. Coliere (14)
 4. Cercei (6)
 5. Pandantive (1)
 6. Eșarfe (1)
Tip piatră
 1. agat (1)
 2. ametist (3)
 3. chihlimbar (2)
 4. crisocola (1)
 5. cuarț (21)
 6. cuarț fumuriu (7)
 7. cuarț roz (10)
 8. howlit (1)
 9. jad (4)
 10. jasp (2)
 11. mokait (1)
 12. perle de cultură (1)
 13. riolit (1)
 14. sodalit (1)
 15. turcoaz (3)
Culoare
 1. alb sau translucid (1)
 2. albastru (4)
 3. maro sau bej (7)
 4. multicolor (2)
 5. negru sau gri (1)
 6. roz (12)
 7. verde (1)
 8. violet (3)
Zodii
 1. balanță (14)
 2. fecioară (6)
 3. pești (5)
 4. rac (13)
 5. săgetător (6)
 6. scorpion (2)
 7. taur (8)
 8. vărsător (5)
Preț
 1. 0 RON - 49,99 RON (3)
 2. 50 RON - 99,99 RON (2)
 3. 100 RON - 199,99 RON (10)
 4. 200 RON - 299,99 RON (5)
 5. 300 RON - 399,99 RON (1)
 6. 400 RON - 499,99 RON (3)
 7. 500 RON - 999,99 RON (1)
Lungime
 1. 155 cm (1)
 2. 20 cm (1)
 3. 21.5 cm (1)
 4. 40 cm (2)
 5. 43 cm (1)
 6. 45 cm (3)
 7. 46 cm (1)
 8. 47 cm (2)
 9. 48 cm (1)
 10. 50 cm (3)
 11. 58 cm (1)
 12. 60 cm (1)
 13. 83 cm (1)
 14. 90 cm (1)
Mărime inel-circumferința degetului
 1. 52 mm - 6 (1)
Tip cercei
 1. Cercei candelabru (1)
 2. Cercei lungi (2)
 3. Cercei mediu (1)
Tip tortițe
 1. Tortițe simple (6)
Diametru mărgele
 1. 10 mm (3)
 2. 10-15 mm (1)
 3. 20 mm (1)
 4. 4 mm (2)
 5. 6 mm (2)
 6. 8 mm (1)
 7. mărgele neregulate (5)
Forma mărgelelor
 1. cub (3)
 2. mărgele rotunde (6)
 3. nugget (3)
 4. nuggete15mm (1)
 5. oval (3)
 6. picătură (4)
 7. rotund (2)
 8. rotund 10mm (1)
 9. rotund 6mm (2)
 10. rotund 8-10mm (2)
Formă/Model
 1. model lung (4)
 2. picătură (2)
 3. rotund (2)
Stil
 1. Elegant (3)
 2. Fancy (3)
 3. Handmade (3)
 4. Hippie (2)
 5. Lejer (1)
 6. Lux (1)
 7. Statement (4)
 8. Unicat (3)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 25952256, emalloc: 25485056
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem