RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Crisocola

Crisocola

Crisocolul, cunoscut și sub numele de crisocola, este o piatră de duritate scăzută, relativ rece și grea, cu luciu mat, pamantos, în nuanțe intense de albastru azuriu intens întrepatrunse cu pete verde crud de dimensiuni variabile. Este găsit în minele de cupru, deseori în depozite de cuart care fac mineralul suficient de dur pentru a fi prelucrat și folosit în bijuterii; deseori se găsește în combinație cu malahit, turcoaz si azurit, formand un produs de mare frumusețe cunoscut ca piatra Eliat, asociată cu lengendarele mine ale lui Solomon. Poate fi confundat cu turcoazul, smaraldul sau malahitul.
Timp de milenii, legendele au vorbit despre crisocol ca despre piatra iertării și redobândirii păcii interioare și încrederii. În Egiptul antic era numită piatra înteleaptă, dat fiind ca cei care o purtau veneau cu idei și practici îmbunătațite. Întelepciunea popoarelor vorbește despre această piatră ca având puterea de a face oamenii cu tendințe agresive mai sensibili și toleranți, acesta fiind motivul pentru care se spune că Cleopatra purta această piatră la ea în permanență.
Frumusețea crisocolulului este egalată de calitațile sale de cristal de protecție și sustinere a bunăstării emoționale, relațiilor umane și sănătății. Recomandate în special pentru zodiile TaurGemeni, RacFecioarăBalanțaSăgetător șVărsător, pietrele de crisocol lucrează în beneficiul purtătorului în toate domeniile aflate în grija lui Venus – iubirea neconditionată, căsătorie, relații armonioase cu sexul opus, bunătate, frumusețe – și a lui Mercur: finanțe, afaceri, bunăstare materială, buna colaborare, comunicare, studiu și călătorii.###
Crisocolul, sau crisocola, conferă purtătorului o anumită delicatețe și o energie blândă, vindecătoare, ajutând la eliminarea sentimentelor de vină, teamă sau tensiune, și la manifestarea forței interioare. Ușurează suferința mentală și emoțională izvorată din relatii dezechilibrate, și inlesneste eliberarea resentimentelor și iertarea, fiind de mare folos celor care au fost expusi abuzurilor fizice sau psihice de orice fel. Este o piatră-vindecător de top prin expresie emotională, fiind utilă în eliberarea emoțiilor arzătoare precum mânia, frica, pasiunea, entuziasmul; încurajează claritatea gândului și o atitudine calmă, neutră în timpuri tulburi.
Crisocolul amplifică purtătorului înțelepciunea, speranța și pacea, intuiția, acceptarea, răbdarea, blândețea și compasiunea, ca și creativitatea, flexibilitatea, încrederea, onestitatea, împarțialitatea și capacitatea de a se bucura de viață. Crisocolul actionează ca o punte intre Pământ și cer, între planurile fizice și cele spirituale. Este o piatră a iertarii, a femeilor – dă putere femeilor amplificând în același timp energia feminină autentică și potolind emoțiile – dar și o piatră a susținerii, a comunicării, a liniștii, a medițatiei, a artiștilor, a muzicienilor, a medicilor și șamanilor; crește creativitatea. Ajutânt în sănătatea organelor și glandelor în special, detoxifică, echilibrează hormonal și îmbunatățește somnul și relaxarea prin eliberarea tensiunilor interioare. Aduce ameliorare sau vindecare în cazurile de ulcer, artrită, crampe musculare și menstruale, probleme ale oaselor, ale sângelui și plămânilor. Oxigenează sângele, regleaza tensiunea, vindecă infecții – mai ales cele din regiunea gâtului – și ameliorează arsurile. Detoxifică ficatul, rinichii și intestinele, regenerează pancreasul, și reglează secreția de insulină. Crisocolul este cunoscut ca un stimulent al metabolismului în scopul corectării dezechilibrelor sau în scopul pierderii în greutate. Poate fi folosit pentru scaderea nervozitătii și iritabilității, și pentru reducerea tensiunii mentale. Este un mineral a cărui valoare în întărirea și creșterea rezistenței organismului în general este recunoscută de mult timp în comunitățile indienilor nativi americani.
Este un element de valoare în cristaloterapie i reflexoterapie, fiind benefic în principal pentru chakrele 1, 4, 5 și 6 și contribuind la vindecarea, energizarea, activarea și echilibrarea organismului. Contribuie la creșterea nivelului de constientizare, infuzează lumina aurei, curăță blocajele energetice și absoarbe negativitatea. Foarte benefic cheakrei gâtului, crisocolul ajută și la curățarea și vindecarea blocajelor la nivelul chakrei inimii; fiind o puternică sursa de energie a forței vieții, are capacitatea revitalizării tuturor chakrelor.
Crisocolul actionează și ca talisman când este purtat frecvent sau continuu, asigurând o susținere subtilă în domeniile cu care rezonează cel mai bine cristalul și protejând purtătorul de traume psihice, pagube, ghinion, boli, pagube, gânduri negative. Asigură protecție și pentru casă, îndepărtând vecinii ostili și absorbind energiile dăunatoare de orice natură. 
Crisocolul, sau crisocola, este eficientă în special când este purtată ca bucăti de rocă ușor de atins în mod frecvent, sau sub formă de bijuterii ce iau contact permanent cu pielea. Datorită conținutului de cupru, crisocolul nu poate fi folosit la purificarea apei de baut și nu trebuie să ajungă în gură. Absorbând energiile negative, se recomandă purificarea lunară prin ținerea în apă calduță la soare, sau prin ținerea în apă curgătoare – preferabil intr-un izvor sau râu în natură - urmată de reîncărcarea energetică prin ținerea peste noapte intr-un bol alături de pietre de hematit.

Descrescător

Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Brățări (2)
 2. Inele (1)
 3. Coliere (3)
Tip piatră
 1. agat (3)
 2. coral (1)
 3. crisocola (6)
 4. cuarț (1)
 5. jad (2)
 6. lapis lazuli (3)
 7. perle de cultură (1)
 8. turcoaz (1)
Culoare
 1. albastru (4)
 2. albastru verzui (1)
 3. roșu (1)
 4. verde (5)
 5. violet (3)
Zodii
 1. balanță (5)
 2. berbec (1)
 3. leu (4)
 4. pești (6)
 5. săgetător (6)
 6. scorpion (4)
 7. taur (5)
 8. vărsător (5)
Preț
 1. 100 RON - 199,99 RON (2)
 2. 200 RON - 299,99 RON (4)
Lungime
 1. 21 cm (2)
 2. 65 cm (1)
 3. 70 cm (1)
 4. 90 cm (1)
Mărime inel-circumferința degetului
 1. 52 mm - 6 (1)
Diametru mărgele
 1. 12-14 mm (3)
 2. mărgele neregulate (1)
Forma mărgelelor
 1. heishi (1)
 2. oval (1)
 3. rondele (1)
 4. rotund (4)
Formă/Model
 1. rectangular (1)
 2. rotund (1)
Stil
 1. Fancy (1)
 2. Hippie (1)
 3. Statement (2)
 4. Unicat (2)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 29622272, emalloc: 28915888
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem