Coralul este o piatră de natură organică provenită din scheletul coloniilor de corali de pe fundul mărilor și oceanelor, de diverse culori, apreciată pentru frumusețe, caldura naturală, și mai ales pentru calitațile sale energizante, de protectie și ajutor.
Coralul se formează în timp, prin creșterea coloniilor organismelor care îl formează în structuri de o formă similară ramurilor de copaci, a căror suprafată prezintă o textură poroasă sau cu dungi fine, textură fiind unul dintre elementele prin care coralul se distinge cel mai ușor de alte minerale sau pietre. Compoziția celor mai mulți corali, respectiv varietațile roșii, roz, albe și albastre, este carbonat de calciu, în timp ce coralii negri și aurii, mai rari, sunt din conchiolina, un material asemănător celor din coarnele animalelor; varietațile roșii sunt cele mai folosite, fiind considerate de cea mai mare valoare. Este o piatră mai degrabă casantă decât dură, usoară, caldă, opacă, cu luciu frumos odată prelucrată, acesta fiind și motivul pentru care uneori este confundat cu pietrele de rubin sau jasp, cu porțelanul, sticla, sau plasticul.
În vechime, coralul a fost considerat o plantă, fiind supranumit “gradina mării”. Vechii egipteni credeau că fiecare bucățică de coral conține un strop de sânge divin și îl foloseau în ritualurile de inmormântare pentru protecție, în timp ce mitologia greacă povestește cum picături din săngele din brațul Medusei, retezat de Perseus, a ajuns în mare și s-a solidificat în coral.
Coralul simbolizează bucuria și fericirea, inleșnind purtătorului să se bucure de viată. Guvernat de planeta Marte, are cele mai puternice efecte benefice asupra celor din zodiile Berbec, Taur, Balanța, Scorpion și Pești, coralul este o piatră ce însuflă și amplifică la maximum energia, entuziasmul, implicarea, curajul, crescând performanța și atrăgând succesul în situațiile, activitațile sau profesiile caracterizate de concurența și lupta pentru afirmare.###
Având puternice proprietați de energizare, obiectele de podoabă din coral stimulează purtatorului cheful de viață, initiațiva, increderea, taria fizica și de caracter, puterea și rezistența, dar și imaginația, creativitatea, concentrarea și rațiunea, conferindu-i acestuia o atitudine pozitivă – protejează de depresii - și o judecată clară și o capacitate sporită de comunicare. Este o piatra a performanței ce susține învingatorii – în competiții formale și in competițiile vietii - și pe cei care vor să se evidențieze și să obtină puterea.
În același timp, coralul a fost considerat și folosit încă din vechi timpuri ca un purtător de puteri talismanice, dovedind calitați de puternic protector general. Când sunt purtate la vedere, bucătile de coral acționează ca o amuletă protectoare, tinând purtatorul departe de ghinion și de orice traumatisme, boli ale pielii, accidente, manifestări violente, agresivitate, otravă, furt, sterilitate, dar și de atacuri psihice, entităti malefice, vrăji, blesteme, coșmaruri (asigură un somn linistit). Protector special al copiilor, batrânilor și al locuinței.
Coralul actionează benefic asupra menținerii stării de sănătate, având efect de regenerare în manifestările îmbătrânirii organismului și actionând în special asupra sistemelor corpului și chakrelor 1 – coralul rosu, 3 – coralul negru, și 4 (chakra inimii) – coralul roz; reglează pulsul hipotensivilor. Este cunoscut a-și schimba culoarea când purtătorul se îmbolnavește. Este și o piatră a fecundității, atragând iubirea, amplificând pasiunea și imbunatațind viața sexuală, benefiăa în caz de infertilitate.
În vindecare și sănătate, coralul simbolizează viața, și energia sângelui, coralul roșu fiind folosit ca încălzitor și stimulent al sistemului circulator, iar cel roz readucând inimii armonia. Varietațile de coral roșu și alb sunt considerate folositoare în vindecarea tulburărilor mentale și a anemiei. Întărește oasele, stimulează regenerarea țesuturilor și ajută în vindecarea afectiunilor măduvei spinării și sistemului nervos în general, și ale talamusului. Coralul roșu ajută în tratamentul bolilor de rinichi, ale vezicii urinare și ale glandelor paratiroide.
Coralul poate fi folosit în reconectarea cu natura și miracolele ei; inleșnește folosirea intuiției și imaginatiei, si dezvolta capacitatile de vizualizare, ajutand purtatorul, asa cum se crede in unele culturi, sa inteleaga si sa foloseasca calitatile mistice. De semenea, se crede că înlesnește comunicarea cu energiile vechilor întelepți și accelerează transferul de cunostințe de la aceștia.
Coralul este o piatră naturală sensibilă la purtare, zgâriindu-se relativ ușor, astfel că se recomandă a se feri de abraziune, caldură, transpirație, și acizi sau produse cosmetice de natură chimică, care il pot decolora în timp și îi pot atenua luciul. Pentru a-i recăpăta culoarea, este recomandată scufundarea ân apâ oxigenată. Se purifică cu apa rece curentă și scurtă expunere la soare. Citește mai multe despre coral aici:"Coralul - piatra magică a oceanelor".
Filtre:
Nu aveți nici un produs la comparare.