RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Citrin

Citrin

Numit după cuvântul franțuzesc pentru lamâie, “citron”, citrinul este o piatră naturala semiprețioasă apreciată pentru virtuțile sale de protecție și energizare, chiar mai mult decât pentru  frumusețea și energia sa caldă.
Citrinul este varietatea galbenă sau aurie a cuartului, cu nuanțe plăcute, solare, care merg de la galben pai până la culoarea galben-maronie a chihlimbarului, sau chiar până la gri fumuriu- maroniu, în funcție de procentul de fier continut de mineral. Are luciu sticlos, translucid, cu zone neuniforme albe și galbene, uneori cu ape de culoare în funcție de lumina ambientală, și o duritate relativ mare care il face casant; este o piatră rece și ușoară ce poate fi confundată cu calcitul, topazul galben, zirconiul galben sau sticlă.
Desi nuanțele mai inchise, spre portocaliu, ale citrinului, numite uneori citrin de Madeira datorită asemănării cu vinul din regiune, au fost mai prețuite în trecut, în prezent nuantele deschise, luminoase, de culoarea lamâii sunt cele preferate. Într-adevăr, prin energia solară pe care o degaja, această piatră poate aduce cu ușurință strălucire oricărei bijuterii, potrivindu-se bine în special cu argintul.
Citrinul favorizează toate zodiile, dar îndeosebi Berbecul, Gemenii, Leul, Fecioara și Balanța, fiind piatra norocoasă a celor născuti în luna Noiembrie. Guvernat de Soare, Jupiter si Mercur, citrinul este cunoscut ca piatra succesului sau piatra comerciantului, datorită întelepciunii străvechi potrivit căreia această piatră aduce și menține succesul, abundența și prosperitatea, în special în afaceri și comerț. Crește purtatorului creativitatea, stima de sine, încrederea și hotărârea, și inlesnește exprimarea de sine.###
Cristalele de citrin energizează toate domeniile vieții, stimulează, revitalizează și deschide mintea și întăreste intelectul, crește motivația, concentrarea și claritatea minții, și echilibrează emoționalul eliminând frica, fobiile, depresiile; îl ajută pe purtător în adaptarea la schimbare, conferindu-i un sentiment de siguranță.
Citrinul este asociat arhangelului Gabriel, îngerul mesager, care ajută pe cei a căror muncă are legatură cu comunicarea, sprijinind orice act al comunicării, îngerul mamelor și al copiilor, îngerul speranței. Chiar mai mult, cristalele galbene sunt guvernate de Mercur, ce inspiră spre cunoaștere, comunicare, relaționare, conectare la nivel mental și spiritual cu lumea din jur, crescând purtatorului adaptabilitatea și flexibilitatea în plan relațional, sociabilitatea, capacitatea de colaborare și dialog. Astfel, scriitorii, jurnaliștii, profesorii, oratorii, actorii, oamenii de afaceri, cei care lucrează cu publicul, elevii, studenții beneficiază de pe urma contactului cu această piatră în sensul bunei înțelegeri și comunicării eficiente. 
Ca piatră vindecătoare, citrinul beneficiază glandelor endocrine și sistemului digestiv, splinei, pancreasului, rinichilor și vezicii urinare, și curătă sângele, îmbunătățind circulația și eliminând toxinele acumulate din organe și sisteme, prin această ajutând și în eliminarea celulitei. Crește puterea de auto-vindecare a organismului chiar și in bolile degenerative, și sustine recuperarea celor aflati în convalescenta; ajută in afecțiunile oculare, în diabet și mețtinerea unei greutăți echilibrate, în eforturile spre o viața sănătoasă ale celor dependenti de diverse substanțe.
Citrinul este benefic tuturor cheakrelor, pe care le curăță și deschide, însă în special lucrează cu cheakra a doua și cu cea a plexului solar și a coroanei. În culturile antice, citrinul era supranumit “piatra mintii”, crezându-se ca dezvoltă puterile psihice ale purtătorului. Este un cristal natural care asistă în alinierea cu sinele superior și care protejează aura. Citrinul este de ajutor oriunde există blocaje – ale creativității, ale abilitații de a găsi soluții pentru probleme, ale capacitații de a avea un somn bun, ale auto-controlului.
Citrinul excelează ca și cristal protector, având un rol și efect foarte puternic în acest sens împotriva răului de orice fel, a energiei negative generate de abuzurile altor persoane și din orice altă sursă, a relațiilor negative, neințelegerilor, greșelilor și eșecurilor. Actionează ca un scut protector în prezența radiațiilor electromagnetice precum cele generate de aparatură electrică, protejează familia, călătorii și călătoriile, asigură un somn liniștit.
Aceasta este una dintre puținele pietre care disipează energiile negative, necesitând foarte rar să fie curațată sau purificată. Când aceasta se face totuși, cristalul necesită o spălare ușoară cu apa curată și săpun, urmată de expunere solară de scurtă durată în scopul reiîcărcării. Se manevrează cu grija pentru că se poate sparge relativ ușor, și nu trebuie ținut timp îndelungat în lumina puternică solară sau la caldură mare. În acest fel bijuteriile de citrin îsi pot păstra calitațile timp de generații.

Descrescător

Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Cercei (1)
Tip piatră
 1. citrin (1)
Culoare
 1. galben (1)
Zodii
 1. gemeni (1)
 2. leu (1)
Preț
 1. 200 RON - 299,99 RON (1)
Tip cercei
 1. Cercei tip lacrimă (1)
 2. Cercei mediu (1)
Tip tortițe
 1. Tortițe simple (1)
Formă/Model
 1. picătură (1)
Stil
 1. Fancy (1)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 23068672, emalloc: 22794728
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem