RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Chihlimbar

Chihlimbar

Selectați tipul de chihlimbar dorită:Chihlimbar Alb-Gălbui

Chihlimbar Coniac

Chihlimbar Galben

Chihlimbar Multicolor

Chihlimbar Verde

Chihlimbar Vișiniu

Chihlimbarul, cunoscut și sub numele de ambra, este o piatră naturală semiprețioasă de natură organică - la fel ca perla, coralul și jaisul – a cârei frumusețe și calităti în vindecare, purificare și potențare a stării emoționale au fost recunoscute și folosite înca din timpurile foarte vechi. 
A fost una dintre primele pietre sau substanțe folosite ca bijuterii primitive și amulete de oamenii timpurii din Asia, Africa si Europa, indiciile arătând și că a fost piatra folosită ca medalion de marii preoți ai timpurilor vechi, ca și de călătorii care și-o permiteau, în scop de protecție. Chiar și în timpuri mai recente, chihlimbarul a fost purtător de diferite simboluri: la creștini, reprezenta prezența Domnului, egiptenii îl foloseau pentru protecția trupului morților, iar în Orient simbolizează și astăzi curajul, fiind asociat cu sufletul tigrului.
Chihlimbarul este în fapt rășina unor specii de pini, fosilizată în urma cu 50-60 milioane de ani, în nuante frumoase, solare, de multe ori stralucitoare, de galben-miere până la portocaliu închis, spre maro; au fost găsite însă și specimene rare alb-lăptoase, roșii, verzi, violete și negre. Are un luciu sticlos, rășinos, transparent, opac sau translucid, de multe ori cu imperfecțiuni în structura internă precum fisuri, bule de aer, cetină de brad, spori de muschi sau insecte prinse în răsină în urmă cu milioane de ani când aceasta era încă lipicioasă; foarte rar, chiar și mici șopârle și broscuțe au ajuns până la noi fiind prinse în rășină. Chihlimbarul este clasificat de bijutieri în patru categorii în functie de zona de proveniența, majoritatea fiind furnizată de țările baltice, în timp ce una din formele mai rare de ambră, închisă la culoare, provine din țara noastră și se numește rumanit.
Este o piatră de duritate scazută, foarte uțoară, caldă, cu o fragilitate ridicată, putându-se rupe ușor; este una din puținele cristale naturale care se încarcă electric, prin frecare de pildă, atrăgând particule din ambianța.###
Datorită căldurii naturale, neobișnuite in lumea cristalelor, și a fragmentelor de viața conținute, în timpurile vechi se credea că ambra are viată, continând insăși esența vieții, astfel că a fost o piatră sacră a celor ce se închinau Zeitei Mama. Datorită faptului că este o fosilă care odată a avut viată, chihlimbarul este asociat pe de o parte cu timpul, ciclurile și longevitatea, și pe de altă parte cu Akasha, fiind numit de multe ori “al cincilea element” ce guvernează și conectează Pământul, Aerul, Focul și Apa a căror sursă fundamentala este. Akasha este in același timp un simbol al vieții și fiintelor vii: plante, animale și oameni in aceeași măsura. Toate aceste proprietăti și asociații fac chihlimbarul una dintre substanțele cu puteri magice cele mai folosite și prețuite în toate epocile și locurile de pe Pământ.
Chihlimbarul favorizează în special zodiile Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Săgetător, Capricorn, Vărsător,Pești cu accent pe Gemeni, Leu și Fecioară, și pe cei născuți în Noiembrie. Este guvernat de Soare, și reprezintă talismanul benefic al celor din Leu și Săgetător. E ușor să vezi chihlimbarul ca lumina solară lichidă, vibrația sa solară fiind recunoscută pentru puterea sa de a transmuta, a transforma energia negativă în pozitivă, înveselindu-i și ridicând starea de spirit a celor care poartă acest cristal cu ei, și deschizându-i către voința divină.
Împrumutând din puterea soarelui, chihlimbarul sau ambra ia povara grijilor de pe umerii celor care il poartă cu ei, luminându-le spiritul, aducându-le noroc, succes, abundentă, vindecare, vitalitate și bucurie, și dizolâvnd opozitiile. Chihlimbarul conferă sau amplifică răbdarea, calmul, senzualitatea și iubirea romantică, purifică și protejează; se spune ca ambra crește și frumusețea celor care o poartă, ținănd departe de aceștia boala și orice fel de negativitate. Este considerat o amuletă a căsătoriei.
În acelasi timp, chihlimbarul influentează personalitatea purtătorului în direcția creșterii încrederii în sine, a creativitații, a capacitații de exprimare a adevaratei naturi superioare, a manifestării talentelor personale neștiute, a energiei, inițiativei și puterii de acțiune. Atrage energia pozitivă, optimismul, șansa, succesul personal și financiar, afirmarea, aducând protecție și puterea de a reuși în viața. Este o piatră a norocului, frumuseții și dragostei adevarate. 
Ca virtuți curative, cristalele naturale de chihlimbar sunt puternic purificatoare și vindecătoare ale trupului, minții și spiritului, și chiar ale mediului înconjurător. Încă din vechime, medicii timpurii recomandau folosirea ambrei pentru tratarea durerilor de cap, problemelor de inimă, artritei și a multor altor boli sau disfuncționalități. Asta deoarece chihlimbarul absoarbe, trage din corp boala, durerea, stresul și energia negativă, purificând, vindecând și reînnoind sistemul nervos și aducând echilibru intre cele doua emisfere ale creierului. 
Chihlimbarul usurează nașterile și este benefic în sarcină și sugarilor cărora le cresc dințișorii; elimină depresia, este de ajutor în problemele de orice fel ale gâtului și ale articulatiilor, ușurând reumatismul. Întarește membranele mucoidale ale corpului și sistemul endocrin, digestiv și excretor, fiind folosit și în tratamentul astmului și al problemelor de respirație, în acest caz fiind cel mai bine purtat la gât ca medalion sau colier. Timp de peste 7000 de ani, ambra a fost utilizată și ca stimulent al metabolismului și în tratamentul bolilor de piele cauzate de un dezechilibru metabolic.
Chakra nr. 3 este chakra chihlimbarului, care are efecte benefice de echilibrare si asupra chakrei gâtului. Este un cristal folosit cu precădere în lucrul spirtitual legat de viețile trecute si copilul din fiecare, aducând armonie și o energie vindecătoare, de ușurare. Are efect de stabilizare în kundalini, și orientează intelectul către căile spirituale.
Chihlimbarul este piatra asociată arhanghelului Uriel care oferă harul profeției, avertizează asupra apariției diverselor probleme și pericole, ocrotește de dezastre naturale și ajută în vindecare în urma incercărilor vieții. Ambra este un cristal ce protejează de negativitatea sau durerea generată de cei din jur, purifică mediul și protejează împotiva radiațiilor nocive de orice fel, inclusiv solare, și ține departe gândurile negre și stările și dorințele generate de ele.
Chihlimbarul sau ambra este o piatră moale, ce trebuie ferită de abraziuni, lovituri, de contactul cu detergenți sau cosmetice; solvenții organici precum alcoolul, benzina și eterul deteriorează iremediabil piatra. Energia negativă poate tulbura claritatea ambrei, astfel că se recomandă purficarea periodică cu apă curentă caldută sau cu apă sărată. Atenție, lăsat în soare mai mult timp, chihlimbarul poate deveni foarte usor casant. 

Mai multe informatii despre colierul pentru bebeluși puteți afla pe blogul nostru: Chihlimbar pentru bebeluși

Vrei să știi cum poti deosebi chihlimbarul autentic de imitatii, falsuri ? 
Citește articolul pe blogul nostru: Chihlimbar autentic sau chihlimbar fals


 

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Descrescător

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Brățări (9)
 2. Inele (18)
 3. Coliere (14)
 4. Cercei (16)
 5. Pandantive (5)
 6. Mătănii (1)
Tip piatră
 1. chihlimbar (63)
 2. cuarț fumuriu (1)
 3. jad (1)
 4. ochi de tigru (1)
Culoare
 1. galben (3)
 2. maro sau bej (2)
 3. multicolor (5)
 4. portocaliu (31)
 5. verde (23)
 6. vișiniu (4)
Zodii
 1. balanță (25)
 2. berbec (38)
 3. capricorn (8)
 4. fecioară (2)
 5. gemeni (36)
 6. leu (62)
 7. scorpion (3)
 8. taur (25)
 9. vărsător (25)
Preț
 1. 50 RON - 99,99 RON (1)
 2. 100 RON - 199,99 RON (18)
 3. 200 RON - 299,99 RON (11)
 4. 300 RON - 399,99 RON (11)
 5. 400 RON - 499,99 RON (1)
 6. 500 RON - 999,99 RON (17)
 7. 1.000 RON - 1.499,99 RON (2)
 8. 1.500 RON - 1.999,99 RON (1)
 9. 2.500 RON - 2.999,99 RON (1)
Lungime
 1. 155 cm (1)
 2. 16 cm (1)
 3. 16.5 cm (1)
 4. 19 cm (3)
 5. 20 cm (1)
 6. 21.5 cm (2)
 7. 43 cm (2)
 8. 45 cm (8)
 9. 60 cm (1)
 10. reglabil (3)
Mărime inel-circumferința degetului
 1. 52 mm - 6 (6)
 2. 55 mm - 7 (10)
 3. 56 mm - 7.5 (6)
 4. 57 mm - 8 (2)
 5. 60 mm - 9 (1)
Tip cercei
 1. Cercei mici/stud (3)
 2. Cercei lungi (2)
 3. Cercei tip lacrimă (3)
 4. Cercei statement (4)
 5. Cercei mediu (9)
Tip tortițe
 1. Tortițe cu șurub (13)
 2. Tortițe închise (3)
Diametru mărgele
 1. 10 mm (1)
 2. 6 mm (1)
 3. 8 mm (1)
 4. mărgele neregulate (6)
Forma mărgelelor
 1. heishi (1)
 2. mărgele rotunde (2)
 3. migdale (3)
 4. oval (13)
 5. picătură (4)
 6. rectangular (9)
 7. romb (1)
 8. rotund (13)
 9. triunghiular (2)
 10. tub (3)
Formă/Model
 1. broască țestoasă (1)
 2. floare (4)
 3. frunză (1)
 4. migdale (1)
 5. model lung (4)
 6. oval (5)
 7. pătrat (6)
 8. picătură (1)
 9. rectangular (5)
 10. rotund (4)
 11. soare (2)
 12. triunghiular (2)
 13. tub (1)
Stil
 1. Clasic (8)
 2. Elegant (13)
 3. Fancy (7)
 4. Lux (8)
 5. Statement (5)
 6. Unicat (17)
 7. Vintage (3)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 30932992, emalloc: 29778176
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem