RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Carneol

Carneol

Carneolul este o piatră naturală semiprețioasă iubită și cautată în special pentru virtuțile sale energetice, atât de amplificare a energiei și a unor calițăți umane de top, cât și de potolire, de domolire a unor comportamente nedorite sau a unor porniri emoționale nefaste. Aspectul sticlos, semi-transparent și multitudinea de culori și nuanțe ale cristalului, de multe ori prelucrat în bijuterii de mare frumusețe, adaugă încă și mai mult la valoarea carneolului.
Carneolul este o varietate de cuarț (calcedonie) de nuanțe și intensități variate ale culorii roșii cu o tentă maronie, variând de la portocaliu pal, aproape galben, trecând prin oranj intens, viu, pâna la maro foarte închis. Culoarea este mai densă în funcție de procentul de fier conținut. Așezat la soare, își schimbă culoarea spre maro și roșu închis. Numele provine din limba latină, fiind derivat din cuvântul “carne” sau din cuvântul “cireașă”; deși originea numelui nu este elucidată, ambele cuvinte reflectă caracteristicile vizuale ale pietrei. 
Folosirea carneolului are o istorie lungă și bogată, fiind considerat în timpurile vechi proprietatea clasei nobile, ai cărei membri – în special marii regi - erau deseori înmormântați alături de această piatră. Profetul Mohhamed și Napoleon purtau cristalul asupra lor. A fost piatra sacră a tibetanilor și egiptenilor, aceștia din urmă obișnuind să o țină mereu asupra lor ca o sursă de continuă reînnoire și vitalitate. Este o piatră frecvent utilizată la confecționarea obiectelor de cult budiste. 
Pietrele de carneol sunt benefice în special zodiilor Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion și Capricorn. Este o piatră prin excelența a Taurului, și actionează ca talisman norocos pentru cei din zodia Fecioarei; este o piatră a lunii august.###
Guvernat de Soare și de planeta Marte, carneolul este o piatră stimulentă, aducătoare de succes, norocoasă, pozitivă, crescând energia purtătorului, creativitatea și exprimarea de sine, puterea, inițiativă, curajul, și atrăgând pentru acestă afirmarea, șansa și reușita. Este o piatră ce înleșneste ieșirea din anonimat și manifestarea adevăratei personalități, și amplifică încrederea în sine, strălucirea personală și în contextele sociale, și o viziune pozitivă fată de sine în acord cu realitatea, alungând timiditatea și neîncrederea; ajută la relevarea unor noi talente ale purtătorului. 
Carneolul favorizează pe vorbitorii publici și pe actori, ajutând la depășirea tracului și stimulând stima de sine, simțul umorului și creativitatea. Este o piatră pentru succes accelerat în orice scopuri, în afaceri și în carieră, deschide uși noi și conferă abilitatea de a urma planurile de acțiune în mod organizat; este o piatră a renașterii, a motivației, a vitalității, a schimbărilor pozitive, a bucuriei și fericirii.
În același timp, carneolul echilibrează energiile interioare duse la extreme, având un efect calmant, de întoarcere de la negativ spre pozitiv, de la resentiment sau letargie la dragoste de viață. Ajută în depășirea abuzurilor de orice fel suferițe și a condiționărilor nefaste, prin clarificarea percepției și îmbunătățirea abilităților analitice. Este o piatră ce aduce pace interioară, vindecare, armonie, răbdare, claritate, gânduri bune. Carneolul este de ajutor în înțelegerea sinelui și îmbunătățirea focusului și concentrării, înleșnind purtătorului găsirea drumului în viața și dobândirea sentimentului de control asupra vietii proprii. În vechiul Egipt, era purtat pentru a domoli mânia, gelozia, invidia și ura.
Virtuțile carneolului în vindecarea fizică a organismului au fost de asemenea observate și folosite încă din vechi timpuri, acesta fiind foarte benefic pentru toate aspectele legate de sexualitate - fertilitate, potența, organe sexuale, crampe menstruale - dar și pentru probleme ale rinichilor, splinei, pancreașului, ficatului și pielii (grăbește vindecarea rănilor). Are un efect pozitiv marcant asupra scheletului, accelerând vindecarea oaselor, ligamentelor, ușurând durerile reumatismale și de spate, și aducând alinare în afecțiunile coloanei vertebrale. 
Se crede că această piatră ajută și în curățarea și purificarea sângelui, crescând astfel energia fizică, în formarea de noi celule ale sângelui, în irigarea cu sânge a organelor și țesuturilor. Îmbunătațește absorbția de vitamine și minerale din hrană, stimulează pofta de mâncare și asimilarea ajutând la creșterea în greutate, și conferă o digestie echilibrată și o stare generală de bine. Este o piatră ce se adresează cheakrelor 1, 2, 3, 4, 5, cu un efect deosebit asupra celei de-a doua cheakre.
Carneolul aduce protecție împotriva răului de orice fel, a sărăciei, a atacurilor psihice și energiilor și gândurilor negative, a emoțiilor negative. Este o piatră folosită în regresiile karmice care deschide accesul spre viețile anterioare, facilitând înțelegerea acestora și a lecțiilor din prezent. Este recomandată purtarea carneolului direct pe piele. Este unul din cristalele care nu trebuie purificate des, având rolul de a purifica celelalte pietre lângă care este așezat. Curățarea energetică se face așadar mai rar, folosind apă curentă caldută și apoi reîncarcând cristalele prin lăsarea în lumina soarelui sau a lunii; dacă sunt lăsate însa prea mult timp în soare, își pot schimba culoarea. Apa de carneol se poate obține lăsând peste noapte pietrele, curățate, într-un vas din sticlă cu apă.

 1. 1
 2. 2
Descrescător

 1. 1
 2. 2
Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Inele (2)
 2. Coliere (15)
 3. Cercei (6)
 4. Pandantive (5)
 5. Seturi de bijuterii (1)
Tip piatră
 1. agat (2)
 2. aventurin (1)
 3. carneol (27)
 4. coral (1)
 5. hematit (1)
 6. jad (1)
 7. jasp (1)
 8. lapis lazuli (1)
 9. turcoaz (1)
Culoare
 1. albastru (1)
 2. albastru verzui (1)
 3. multicolor (2)
 4. portocaliu (26)
 5. roșu (1)
Zodii
 1. balanță (2)
 2. berbec (27)
 3. capricorn (1)
 4. fecioară (25)
 5. gemeni (27)
 6. leu (27)
 7. pești (2)
 8. rac (1)
 9. săgetător (2)
 10. scorpion (24)
 11. taur (1)
 12. vărsător (4)
Preț
 1. 0 RON - 49,99 RON (3)
 2. 50 RON - 99,99 RON (4)
 3. 100 RON - 199,99 RON (9)
 4. 200 RON - 299,99 RON (4)
 5. 300 RON - 399,99 RON (2)
 6. 400 RON - 499,99 RON (1)
 7. 500 RON - 999,99 RON (6)
Lungime
 1. 41 cm (1)
 2. 43 cm (2)
 3. 44 cm (2)
 4. 45 cm (5)
 5. 46 cm (1)
 6. 49 cm (2)
 7. 50 cm (3)
 8. 70 cm (1)
 9. 85 cm (1)
Mărime inel-circumferința degetului
 1. 55 mm - 7 (2)
Tip cercei
 1. Cercei candelabru (2)
 2. Cercei lungi (5)
 3. Cercei tip lacrimă (1)
 4. Cercei statement (1)
 5. Cercei mediu (1)
Tip tortițe
 1. Tortițe simple (7)
Diametru mărgele
 1. 18 x 25 mm (1)
 2. 20 mm (1)
 3. 6 mm (1)
 4. mărgele neregulate (4)
Forma mărgelelor
 1. 4 fețe (1)
 2. beţişoare (1)
 3. chips (2)
 4. mărgele rotunde (3)
 5. nugget (1)
 6. ondulat şi oval 18x25mm (1)
 7. oval (1)
 8. picătură (3)
 9. rectangular (1)
 10. rotund (6)
 11. rotund 6mm (1)
 12. rotund şi plat (2)
Formă/Model
 1. floare (1)
 2. îngeraș (1)
 3. model lung (3)
 4. picătură (3)
 5. rectangular (1)
 6. rotund (5)
Stil
 1. Elegant (6)
 2. Fancy (7)
 3. Hippie (1)
 4. Lejer (1)
 5. Lux (1)
 6. Statement (4)
 7. Unicat (4)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 30932992, emalloc: 30139664
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem