RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Calcedonie

Calcedonie

Calcedonia este o piatră naturală semiprețioasă ale cărei virtuți au fost recunoscute și folosite de-a lungul istoriei în multe regiuni și de către diverse popoare; unele dintre acestea, precum indienii nativi de pe actualul teritoriul al Americii, au ridicat-o la rang de piatră sacră, în timp ce altele, precum tibetanii, au prețuit-o ca pe o piatră a purității, liniștii și focusului. În antichitate era o piatră naturală folosită pe scară largă mai ales pentru virtuțile sale decorative, maeștrii sculptori decorând-o cu motivele și simbolurile zeităților și spiritelor apei și aerului; această legătură între piatră și concepte s-a păstrat până în timpurile noastre, calcedonia fiind asociată și astăzi în unele regiuni cu vremea și tratamentul simptomelor cauzate de aceasta.
Calcedonia este o varietate de cuarț, de culori și nuanțe variate, cunoscută și sub numele de agată – în cazul pietrelor ce prezintă irizații concentrice în textura profundă – sau ca onix, pentru pietrele fără variații de culoare sau textură; numele însă se pare că îi provine de la orașul în care a fost ințial descoperită, Calcedon de pe Bosfor. Culorile cele mai întâlnite ale calcedoniei sunt albastru-gri – această fiind numită și agata de dantelă albastră sau agata albastră - alb-gri, roz, bej sau maro pal până la negru, însă, mai rar, se găsesc și varietăți galbene, roșii și verzi. Este o piatră de duritate relativ mare, rece și relativ grea, cu un lustru ușor cerat, translucid spre opac sau sticlos, cea albastră prezentând striațiuni fine întrepătrunse, ca o dantelă, de nuanțe alb-gri spre bleu foarte deschis.
Guvernată de Lună și favorizând în general zodiile Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Săgetător, Capricorn si Pești, calcedonia, prin asocierea cu elementul apă, este considerată în mod specific piatra Racului și a Vărsătorului și talismanul norocos al Racului, și protector al Săgetătorului. ###
O piatră a creativității, calcedonia este puternic asociată pe de o parte cu capacitățile intelectuale - deschide mintea către idei diferite și acceptarea situațiilor noi, și crește memoria și capacitatea de absorbție în procesul de învățare - și pe de altă parte cu abilitățile de comunicare, îmbunătățind ascultarea și claritatea discursului. Este în aceeași măsură și o piatră a optimismului, conferind purtătorului un sentiment de inimă ușoară, o perspectivă pozitivă asupra vieții și asupra propriei persoane, echilibru emoțional, deschidere, bucurie și entuziasm, și intensificându-i generozitatea, bunăvoința și bunele intenții.
Calcedonia aduce cu sine energia purității, calmului și liniștii interioare și o deschidere emoțională în toate direcțiile în care aceasta este benefică și de dorit: în relațiile de familie, în maternitate și relațiile cu copiii în general, în relațiile romantice, celor cărora le este dificil să-și identifice sau să-și exprime sentimentele. În toate aceste cazuri și aspecte ale vieții, cristalele de calcedonie creează o energie feminină de înțelegere, iubire, ocrotire, intuiție, absorbând și disipând atât energiile, gândurile și emoțiile negative, cât și lucrurile nedorite din viața purtătotului, și păstrând claritatea și lucrurile benefice din sfera emoțională. Se spune că și somnul liniștit și visele revelătoare sunt favorizate sau induse de calcedonie.
Ca virtuți curative, pietrele naturale de calcedonie sunt prima alegere în tratamentul alternativ cu cristale al tuturor problemelelor de sănătate sau disfuncționalităților care aparțin gâtului, a migdalelor, și corzilor vocale, prevenind și tratând infecții, stări febrile și inflamații diverse, dar și al celor de la nivelul apărătului respirator – plămâni și căi respiratorii – unde regenerează membranele mucoase. Calcedonia este și un puternic detoxifiant, stimulând sistemul imunitar, venind în sprijinul sistemului circulator și osos, și grăbind vindecarea rănilor deschise; îmbunătățește asimilarea nutrienților și este benefică și pentru splina și ochi, și în general mamelor care alaptează, fiind folosită cu precădere în tratamentul bolii Alzheimer, al senilității și demenței.
Calcedonia are un efect general de armonizare a minții, trupului și spiritului, echilibrând emoțional purtătorul chiar și în urma unor traume majore. Calcedonia albastrie este asociată cu cheakra a cincea, a gâtului, fiind recomandabilă în această privință evitarea asocierii cu azuritul datorită faptului că stimularea acestei cheakre ar putea fi prea puternică. 
Cristalele naturale de calcedonie au putere de protecție a purtătorului împotriva energiei negative de orice fel pe care o disipează, împotriva atacurilor psihice, a gândurilor negre, a depresiei și suferinței din dragoste, ca și un rol protector în călătorii și împotriva adversărilor și conflictelor. Este o piatră folosită în contracararea magiei negre - purificând în același timp mediul - care înleșnește telepatia și stabilește legătura cu ghizii spirituali, deschizând calea spre alte dimensiuni spirituale.
Pentru că toate beneficiile calcedoniei să se manifeste din plin, bijuteriile din această piatră trebuie curățate energetic, purificate în medie o dată la o lună prin clătire în apă curentă călduță, și uscare câteva minute la soare; atenție totuși la lumina solară îndelungată, care poate schimba culoarea cristalelor. Purtate timp îndelungat în contact cu pielea, calcedonia își poate pierde luciul sau modifică nuanța, ceea ce se poate remedia prin ținere în alcool pentru o perioadă. Pentru reîncărcare energetică, este ideală punerea laolaltă a calcedoniei și ametistului; în general însă, calcedonia purifică celelalte cristale, și amplifică efectele celorlalte pietre lângă care este purtată.

Descrescător

Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Inele (2)
Tip piatră
 1. calcedon (2)
Culoare
 1. albastru (2)
Zodii
 1. pești (2)
 2. săgetător (2)
 3. scorpion (2)
 4. taur (2)
 5. vărsător (2)
Preț
 1. 200 RON - 299,99 RON (1)
 2. 500 RON - 999,99 RON (1)
Mărime inel-circumferința degetului
 1. 52 mm - 6 (1)
 2. 55 mm - 7 (1)
Formă/Model
 1. oval (1)
 2. pătrat (1)
Stil
 1. Statement (2)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 29097984, emalloc: 28762480
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem