RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Aventurin

Aventurin

Aventurinul este o piatră naturală semipretioasă admirată pentru frumusețea ei și căutată pentru calitățile sale curative, protectoare și de folos celor care aleg să profite de avantajele acestui cristal. Varietați de cuart precum aventurinul au fost folosite înca de acum milioane de ani, inițial de către omul primitiv pentru realizarea unor unelte, pentru că ulterior, odată cu evoluția conștiinței umane, să ajungă să fie asociat cu zeităti – precum Dione, zeita Pamantului la fenicieni sau Brigit, zeita irlandeză a fertilitătii, cărora le-a fost dedicat aventurinul verde - și onorat pentru proprietațile sale constatate a beneficia oamenilor.
Varietate de cuart microcristalin, aventurinul are înserate în structura particule minuscule de minerale strălucitoare – hematit, ce aduce irizatii rosietice sau gri, ori mica, ce va da accente argintii - care prin reflexia luminii dau pietrei un efect de strălucire, cu puncte sclipitoare. De translucență medie până la opacitate totală, cu luciu sticlos si duritate ridicată, aventurinul este o piatră rece, relativ usoară, ce variază în culoare de la verde de diferite nuante, la gri, maro, galben, roșu-cărămiziu, albastru sau culoarea piersicii, prezentând uneori dungi fine din alte nuanțe ale aceleiași culori. De orice culoare ar fi, aventurinul este considerat o piatră norocoasă, deși cel de culoare verde se crede că poartă încărcatura energetică cea mai puternică. Poate fi confundat cu amazonitul, jadul indian și chiar și cu calcedonia.
Zodiile avantajate de aventurin sunt BerbeculTaurulGemenii, Racul, LeulFecioaraBalanta și Săgetatorul, cu un accent special pe Berbec și Leu; folosit ca talisman, aventurinul este piatra Racului. Guvernat de planeta Mercur, aventurinul împrumută din energia și influențele acesteia aducând purtatorului sustinere si reușita in domeniile vizate de aceasta planeta: bani, afaceri, prosperitate, afirmare intelectuală, bună relaționare și comunicare, fiind o alegere ideală pentru oameni de afaceri, comercianti, consilieri. Nu degeaba este aventurinul văzut ca o piatră a norocului, a profitului, a prosperitații, ce sprijină demersurile făcute pentru a avea siguranța financiară la batrânețe.###
În același timp însă, aventurinul este un aducător de echilibru sufletesc, de calm interior și exterior, de armonie, liniște, împăcare, răbdare, bună înțelegere și colaborare. Promovează compasiunea, empatia, un sentiment general de bine, având un efect pozitiv asupra psihicului prin întărirea încrederii în sine și speranței, ceea ce face din aventurin o piatră ideală pentru cei care caută o perspectivă pozitivă asupra vietii. În mod specific aventurinul verde stimulează simțul umorului și voioșia, optimismul și pofta de viața, atrăgând oportunități în calea purtătorului, ca și aventuri neasteptate și noroc în dragoste.
Aventurinul verde stimulează creativitatea și talentele creatoare și rafineaza percepția, ajutând în găsirea unor noi alternative și posibilităti în rezolvarea problemelor. Dezvoltă calitațile de conducător – atât la nivel profesional, cât și în propria viață – și întărește capacitatea de a lua decizii, stimulând perseverența și devenind astfel o bună alegere pentru cei care vor sau trebuie să-și iasă din zona de confort; este o piatră a liderilor. Alegerile făcute sub influența acestei pietre pornesc din inimă, pe baza inspirației creative susținute de aventurin, la fel cu puterea de a fi tu insuți în preajma celorlalti. În acelasi timp, această piatră naturală este folosită în cristaloterapie pentru echilibrarea energiilor masculine și feminine – ceea ce o face o alegere bună pentru a aduce armonie în casă și în familie – și crește capacitatea purtătorului de a iubi și de a-și putea exprima emoțiile cu ușurintă, ca piatră a iubirii mature.
Din perspectiva calităților ce privesc efectele asupra sănătatii trupului, aventurinul are un puternic rol curativ asupra organismului: stimulează metabolismul, eliminarea toxinelor de orice fel și regenerarea inimii, reglează tensiunea și scade colesterolul, îmbunatațește vederea și vindeca plamanii, sinusurile, sistemul muscular și urogenital – crește flexibilitatea mușchilor. În special folosirea, în cristaloterapie, a aventurinului verde s-a dovedit de succes în psihoterapie și în tratamentul disfuncționalitaților sistemului nervos, al bolilor de piele - are efect anti-inflamator – ca și în vindecarea alergiilor și migrenelor; același cristal reduce anxietatea și frica, induce somnul, și aduce o energie calmă, mângâietoare în caz de claustrofobie.
Cheakra principală stimulată de aventurin este cea a inimii, pentru a cărei echilibrare acest cristal se dovedește printre cele mai bune și datorita blandeții cu care acționează asupra acesteia, fără turbulențe. În mod specific însă, aventurinul verde este cunoscut pentru proprietațile sale de a ține deschise cheakrele 6, a celui de-al treilea ochi, și 7, cheakra coroanei, fiind util în același timp pentru purificarea corpurilor mental și emoțional.
Aventurinul este un talisman protector, ținand purtătorul departe de energiile negative de orice fel, de vampirii energetici, de pierderi – de bani sau bunuri – de ghinion, boli, emoții și gânduri negative. Neutralizează toate sursele de poluare electromagnetică a mediului ambiant ce emană de la aparatură și echipamente electronice. Protejează iubirea.
Aventurinul verde aduce cu el energia lemnului, asociată traditional cu familia, strămoșii și comunitatea, ceea ce va aduce o scurgere lină și fructuoasă a eforturilor celor dedicati consolidării familiei sau infloririi comunitătii. Mai mult decât atât, aventurinul verde este folosit în ritualurile de meditație pentru centrarea subiectului, înleșnind trecerea către starea meditativă și armonizarea cu natura și elementele ei.

 

Descrescător

Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Inele (2)
 2. Coliere (2)
 3. Pandantive (3)
Tip piatră
 1. aventurin (7)
Culoare
 1. verde (7)
Zodii
 1. balanță (6)
 2. leu (5)
 3. rac (5)
 4. săgetător (4)
 5. scorpion (1)
 6. taur (6)
 7. vărsător (6)
Preț
 1. 0 RON - 49,99 RON (3)
 2. 50 RON - 99,99 RON (3)
 3. 500 RON - 999,99 RON (1)
Lungime
 1. 40 cm (1)
 2. 45 cm (2)
 3. 50 cm (1)
Mărime inel-circumferința degetului
 1. 57 mm - 8 (1)
 2. reglabil (1)
Diametru mărgele
 1. 8 mm (1)
 2. mărgele neregulate (1)
Forma mărgelelor
 1. beţişoare (1)
 2. rotund (2)
Formă/Model
 1. pătrat (1)
 2. rotund (4)
Stil
 1. Fancy (1)
 2. Handmade (1)
 3. Statement (1)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 30146560, emalloc: 29365360
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem