RO HU EN
Previzualizare | Imprimare | Salvează Ametist

Ametist

Ametistul este o piatră naturală semiprețioasă mult prețuită de-a lungul istoriei umanitații atât pentru marea ei frumusețe, cât și pentru puterile ei legendare de a stimula și vindeca mintea și emoțiile. Indiferent de modul de prelucrare a pietrelor de ametist, și chiar și în lipsa prelucrării, aspectul estetic deosebit al acestora transcende frecvența ridicată cu care este intalnită această piatră în natură, ceea ce o face din punctul de vedere al rarității, și deci valorii, o piatră comună.
  În fapt, ametistul este o varietate de cuarț cu mangan și fier, procentul în care acesta din urmă este prezent în cristal determinând și intensitatea culorii violet, ce variază de la un roșu-lila pal până la violet intens; uneori în structura cristalului se inserează straturi de cuarț alb, formând ametistul chevron, alteori se găsește amestecat cu pete galbene de citrin formând ametrinul, iar în unele cazuri este găsit combinat cu goethit. Transparent, translucid sau opac, este o rocă dură, rece, grea, cu aspect sticlos, lucios, ce uneori prezintă straturi fine de cuarț formând un model dantelat, insă cele mai valoroase pietre sunt cele complet transparente.
Astăzi este catalogat ca piatră semiprețioasă, însă în timpurile antice ametistul era văzut ca “piatra de foc” ce a ajuns să valoreze, în diferite momente ale istoriei, la fel de mult ca diamantele. Numele derivă din grecescul “ametusthos” care înseamnă neintoxicat, crezându-se în acele vremuri că protejează de intoxicatii de orice fel și că aduce dragoste și fericire; mai mult, se spunea că dacă se bea dintr-o cupă de ametist se putea vindeca beția.
Ametistul este o piatră aflată sub influentă planetelor Neptun și Jupiter, a căror energie și influențe le canalizează în favoarea purtătorilor din orice zodie ar fi aceștia. Ca accent special, a fost mereu asociat cu luna Februarie și este în mod traditional piatra acestei luni și talismanul Peștilor și al Vărsătorului, însă avantajează puternic și pe cei născuți în ianuarie și decembrie. Este piatra Sfântului Valentin și a iubirii fidele – mai demult se credea că poate atrage dragostea prin descântarea cu numele persoanei iubite, chiar și dacă cel iubit se află intr-o alta relație. Ametistul este cristalul asociat cu arhanghelul Jeremial, îngerul schimbărilor, al capacității de a ne elibera de ceea ce nu mai merge bine, al puterii de a ne revizui viața prin alegerea de a face schimbările cele mai potrivite.###
Probabil piatra cu cea mai puternică influență spirituală asupra purtătorului, ametistul cu frecvența sa inaltă purifică orice energie negativă sau atașamente nesănătoase și creează un scut de lumină în jurul purtătorului, ajutându-l sâ ramână centrat și deschis spre spiritual - domeniu facilitat puternic de acest cristal. Contactul cu divinitatea și universul, ca și accesul la domenii uitate sau neglijate in timpurile moderne, precum cele esoterice sau paranormale, sunt de asemenea înleșnite de ametist, un adevărat deschizător de drumuri către lumea spirituală, divinitate, harurile, intuiția și latura imaterială din om, de mare ajutor pentru spiritele elevate sau pentru cei căutând iluminarea sau care își doresc să evolueze dincolo de limitele lumii acesteia materiale.
Ametistul poartă energia focului, a pasiunii, a creativitătii și spiritualității, păstrând însă în același timp o anumită logica, temperanța și sobrietate. Abilitatea acestei pietre de a stimula mintea superioară vine insotită de capacitatea de a dezvolta imaginația, inteligentă și de a rafina procesul de gândire, făcând evidenta distincția intre realitate și iluzie, ajutând la asimilarea de idei noi, la punerea acestora în practică și la obținerea roadelor bune din muncă. Ametistul se dovedește astfel un talisman al prosperitații și o veritabilă piatră a succesului și norocului, favorizând diplomații, negociatorii și oamenii de afaceri și prin avantajul specific pe care îl conferă purtătorului în dezbateri de orice fel, prin calmarea spiritelor, prin eficiența intelectuală combinată cu cunoasterea spirituală. Ametistul are și renumele de a-i echilibra pe cheltuitori, pe pasionații de jocuri de noroc și pe cei predispuși la investiții prea riscante.
Ametistul este util și folosit ca talisman în arte și creatie artistică, concentrând și amplificând elementele universale în special acolo unde se cere obținerea de rezultate noi, originale, inovative, prin folosirea de materiale și metode vechi, ce aparțin trecutului. Astfel, ametistul este cunoscut și ca piatra artistului, a compozitorului, a inventatorului, a poetului și a pictorului, dar și ca piatra cuplurilor – piatra sfântului Valentin, care se stie că purta un inel de ametist gravat cu imaginea lui Cupidon – ce păstreză solide legăturile amoroase și cu trecerea timpului, adâncând conexiunea și comuniunea celor doi la nivel de suflet.
Cunoscut ca un calmant natural, ametistul echilibrează și vindecă, ajutând în transmiterea semnalelor neuronilor din creier și fiind eficient chiar și în cazurile de hiperactivitate la copii și animale, sau de disfuncții mentale de tip obsesiv-compulsiv; este de asemenea o piatră dedicată scăpării de vicii, tipare emoționale și comportamente negative, obiceiuri dăunatoare și dependențe atât trupești, cât și emoționale, ajutând chiar in corectarea personalității de tip dependent. Este o piatră larg folosită în cristaloterapie pentru susținerea corpului emoțional – fiind numită și piatra sufletului – ce re-centrează pe cei stresați (reduce stresul și tensiunea nervoasă), pe cei copleșiți sau extenuați de muncă, ca și pe cei iuți la mânie și cu un temperament aprins, aducând mângâiere în același timp celor care suferă de pe urma pierderii cuiva drag.
În sănătatea trupului, ametistul este cunoscut ca un atoate vindecător, fiind unul dintre cele mai eficiente cristale în vindecarea oamenilor, animalelor și plantelor. Sprijină sistemul nervos – reechilibrănd creierul în afecțiunile psihice - și sistemul circulator, glandele endocrine și sistemul imunitar, ameliorează inflamațiile și durerea de orice fel, și este un real sprijin în tratamentul bolilor tractului digestiv, al diabetului, al afecțiunilor oculare și ale pielii, al migrenelor și deficiențelor de auz; ajută și în regenerarea țesuturilor. Vindecă insomnia și aduce vise plăcute, ajută copiii să scape de frica de întuneric și de coșmaruri, aduce mângâiere celor cu dor de casă.
Ametistul stimulează chakra celui de-al treilea ochi – aducând gândurile și propria imagine de sine la o vibrație înaltă ce permite controlul energiei în toate celelalte chakre, chakra coroanei – purificând sursa ideilor, convingerilor și spiritualității, și echilibrând toate energiile purtătorului – și chakra eterică. Prin această influentă, ametistul ridică percepția cognitivă, accelerează dezvoltarea abilităților intuitive și psihice, și conferă înțelepciune și o ințelegere superioară.
Ametistul este și o piatră a protecției spirituale, actionând ca o barieră împotriva energiilor joase, atacurilor psihice, deochiului, oricărui rău indus pe căi paranormale, gândurilor negative, stresului, mediilor dăunătoare – creează o energie de lumină vindecătoare și protectivă in jurul purtătorului - prin aceasta fiind de ajutor celor care au o muncă psihică sau intuitivă; tradițional, conferă protecție și călătorilor. De-a lungul mileniilor, cristalele de ametist au fost considerate puternice protectoare împotriva bolilor, mai ales cele contagioase, împotriva vrăjitoriei și magiei negre, împotriva oricăror pericole și incidente negative in general, spunându-se că îsi pierd intensitatea culorii când au în preajma un atacator violent. În toate aceste cazuri, ametistul difuzează energia înapoi către Univers după ce o transformă intr-o energie pozitivă, a iubirii.
Se știe că pietrele de ametist pierd din strălucire și intensitatea culorii când sunt ținute mai mult timp în soare, astfel că se recomandă prudența în această privintă. Este de asemenea benefică purificarea lor periodică, prin ținerea în apa curentă cu intenția afirmată de curățare și purificare energetică. Poate reîncărca alte cristale ținute în apropiere, iar apa de ametist – în care au fost ținute cristalele violet purificate – este bună pentru sănătatea oamenilor, animalelor sau plantelor.

 1. 1
 2. 2
Descrescător

 1. 1
 2. 2
Descrescător
Filtrează Produse

Filtre:

Tip produs
 1. Brățări (2)
 2. Inele (1)
 3. Coliere (9)
 4. Cercei (9)
 5. Pandantive (2)
Tip piatră
 1. ametist (23)
 2. cuarț (3)
 3. cuarț roz (2)
 4. fluorit (2)
 5. jad (2)
 6. jasp (1)
 7. piatra lunii (1)
 8. scoica (1)
Culoare
 1. maro sau bej (1)
 2. multicolor (1)
 3. roz (3)
 4. verde (4)
 5. violet (22)
Zodii
 1. balanță (5)
 2. fecioară (2)
 3. leu (1)
 4. pești (19)
 5. rac (3)
 6. săgetător (4)
 7. taur (4)
 8. vărsător (22)
Preț
 1. 0 RON - 49,99 RON (1)
 2. 50 RON - 99,99 RON (2)
 3. 100 RON - 199,99 RON (4)
 4. 200 RON - 299,99 RON (10)
 5. 300 RON - 399,99 RON (2)
 6. 500 RON - 999,99 RON (4)
Lungime
 1. 20 cm (1)
 2. 21 cm (1)
 3. 42 cm (1)
 4. 43 cm (1)
 5. 44 cm (1)
 6. 48 cm (2)
 7. 50 cm (2)
 8. 79 cm (1)
Mărime inel-circumferința degetului
 1. 52 mm - 6 (1)
 2. 55 mm - 7 (1)
Tip cercei
 1. Cercei candelabru (1)
 2. Cercei lungi (3)
 3. Cercei tip lacrimă (3)
 4. Cercei statement (1)
 5. Cercei mediu (5)
Tip tortițe
 1. Tortițe simple (9)
Diametru mărgele
 1. 10-15 mm (1)
 2. 10mm (1)
 3. 20 mm (1)
 4. mărgele neregulate (3)
Forma mărgelelor
 1. chips (1)
 2. mărgele rotunde (1)
 3. nugget (2)
 4. nuggete15mm (1)
 5. oval (2)
 6. picătură (3)
 7. rectangular (1)
 8. rotund (6)
 9. rotund 8mm (1)
 10. rotund şi plat (1)
Formă/Model
 1. floare (1)
 2. migdale (1)
 3. model lung (3)
 4. pătrat (1)
 5. picătură (3)
 6. rectangular (1)
 7. rotund (1)
Stil
 1. Elegant (4)
 2. Fancy (4)
 3. Handmade (1)
 4. Lux (3)
 5. Statement (5)
 6. Unicat (5)

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 24379392, emalloc: 23878776
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem