RO HU EN

Povestea noastră

Misiune: A aduna toate tipurile de pietre semiprețioase, prețioase din lume la un loc pentru a crea bijuterii simple care pun în valoare frumusețea celor care le poarta, și oferă bucurie celor care le oferă.
La început era doar o pasiune de familie – noi le spuneam „povestea pietrelor grăitoare ” Apoi tiptil-tiptil această pasiune s-a transformat într-o muncă de cercetare a pietrelor policrome, minunate, cunoașterea oamenilor care le exploatau, apoi într-o afacere în care a rămas și va rămâne pe primul plan plăcerea de a dărui ceva frumos, o bucurie.
Timp de trei generații familia mea aduna pietre colorate oriunde era dusă de vâltoarea vieții. Bunicul meu le șlefuia, le lustruia cu pâslă, zile-n șir, le găurea și făcea bijuterii simple, dar fermecate din ele, oferindu-le apoi tuturor membrilor familiei, de la mic la mare. Fiecare piatră căpăta un nume, deja din starea brută, în funcție de culoare, formă, locul de unde provenea . Bunicul spunea ca puterea pietrelor derivă din faptul că fiecare piatră este unică, ca oamenii. Pietrele au suflet și te vor ajuta în viață, dacă poți să descoperi în frumusețea lor graiul timid cu care te cheamă.
Această pasiune a cuprins toată familia și devenea mai puternică de la o generație la alta.
Odată mi-am întrebat mama de ce își alege cu atâta grijă un colier, când se duce doar la plimbare. Răspunsul ei a fost una interesantă, dar se baza pe experiența familiei având rădăcini adânci de nobilimea transilvăneană:
„Fericirea o trăiești zi de zi, nu numai de Crăciun, sau în zile de sărbătoare. Fericirea întotdeauna va fi în mâinile tale. Tu decizi, indiferent dacă ești manager, prințesă modernă sau o gospodină care a văzut și zile mai bune". Banii nu aduc fericirea,
dar deciziile pe care le ei zilnic da, oricât de mici ți s-ar părea ele. Oriunde te duci, să pornești cu zâmbetul pe buze, să ai o ținută îngrijită, asortată, și bijuterii naturale realizate din comorile pământului. Această atitudine îți va da o strălucire naturală, accentuată de bijuteriile din cristale colorate pe care le porți, îți va da încrederea de sine care te va ajuta în orice situație. Niciodată să nu arunci pe tine podoabe în grabă și la nimereală!
Alege-ți culoarea care îți descrie cel mai adecvat starea sufletească din ziua respectivă, fie ea bună sau rea. Nu trișa, nu încerca să-ți ascunzi nesiguranța sau bucuria pe care o ai în suflet. Alege culoarea pietrei pe care o simți potrivită pentru tine, culori calde dacă ești veselă, sau culori mai adânci, sobre dacă ești mai nesigură. Rezonanța pietrelor trebuie să fie în consens cu tine, altfel nu te vor ajuta, nu se va crea o sincronizare între puterea pietrelor și starea ta sufletească.
După ce ai ales ce vei purta, să iei în mână bijuteriile din pietre, oferă-le priviri atente, mângâiere, încălzește-le în mâinile tale până când ele ajung la temperatura corpului tău, înainte să le porți.
Știu că întotdeauna esți grăbită, dar crede-mă: această atenție îți va fi răsplătită cu vârf și îndesat pe parcursul zilei. Alocă-ți atenția cuvenită înainte să pornești la drum. Comuniunea astfel creată dintre tine și bijuteriile pe care le porți va fi o cărte de vizită care îți va deschide porți, îți va asigura un echilibru fizic și psihic, și vei avea succes în tot cea ce faci. Căldura pietrelor preîncălzite îți vor încălzi sufletul, dar și a celor cu care te vei întâlni. Strălucirea pietrelor va accentua și va scoate în evidență strălucirea ochilor tăi. Poate că ți se pare demodat ce îți spun, dar așa am trăit toată viața și mă simt împlinită, fericită.”
Această întîmplare mi-a rămas vie în memorie și acum când mama are 92 de ani și nu mai e așa de activă ca acum 2-3 ani.
Astfel, cu fiul meu am hotărât că vom aduce energia cristalelor mai aproape de oameni, adunând într-un loc în urma unei selecții atente numai exemplarele deosebite din (aproape) toate tipurile de pietre semiprețioase și prețioase din lume oferind vitalitate, frumusețe.

Kolcsár Mária / manager - proprietar

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.

[profiler]
Memory usage: real: 15990784, emalloc: 15680768
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem