RO HU EN

Stilul hippie

Istorie și origine


Stilul hippie este una dintre cele mai nonconformiste stiluri, care a reușit să reziste de-a lungul anilor. Această cultură a luat ființă în anii 1960 în Statele Unite. Inițial a fost o mișcare de protest a tinerilor împotriva armatei, a războiului și a societății materialiste occidentale. Mișcarea s-a răspândit în mai multe țări din lume, apoi a devenit un stil de viață. Țelul lor era independența față de societate, creănd comunități proprii, în care au dus un trai apropiat de natură, trăind din energiile ei, practicând medicina naturistă, cultivând propriile surse de alimente.
Pe lângă vestimentația mai neglijentă, faptul că ascultau rock, erau adepți ai revoluției sexuale, foloseau droguri pentru a atinge orizonturi cât mai îndepărtate a minții, erau marginalizați de societate. Dar mișcarea lor a schimbat lumea, iar aceste schimbări sunt vizibile și astăzi: libertate sexuală, ocrotirea și protejarea mediului, cauze umanitare, toleranță față de diversitatea culturală și religioasă.
Filozofia lor "make love , not war", rămânând îndemnul păcii.

Stilul hippie și moda


Abordând un look foarte lejer și natural, acest stil a lăsat o amprentă definitivă în peisajul modei. De jumătate de secol reușește să înfluențeze designerii, iar femeile cu spirit liber sunt îndrăgostite de acest stil. Stilul vestimentar al hippioţilor este în acord total cu felul de viaţă practicat de aceştia și filozofia lor pacifistă. Este compus din rochii lungi și vaporoase, jeanși evazați, veste franjurate, ii tradiționale și bluze înflorate. Cizme lungi sau sandale tip sabot, părul lung legat cu bentiță de piele, eșarfe vopsite manual, ochelari de soare John Lennon, accesorizat cu multe-multe bijuterii, a devenit semnătura femeilor hippie.
Influențele din perioada Woodstock ai anilor 70 au intrat și în lumea bijuteriilor. Accesorile folosite în acest stil sunt caracterizate de multiculturalism, prin prezența elementelor indo-americane, asiatice, indiene și africane.

Cuvintele cheie a bijuteriilor în stil hippie sunt:

Mărime și cantitate


Bijuterii mari, de dimensiuni generoase, gen statement, sunt la modă și acum, indiferent că e vorba de inele, brățări sau coliere. Brățările late cu pietre mari de turcoaz sau chihlimbar, inelele de cockteil gigant cu pietre veritabile, coliere din pietre frapante, scot din anonimat orice vestimentație plictisitoare. Se poartă și multe brățări concomitent, nu numai din rațiuni legate de semnificație, dar și datorită aspectului. Parcă nu e hippie ce e la singular în materie de bijuterii.

Spiritualitate


Iubirea naturii se relevă și în bijuterii, sunt confecționate din darurile naturii: mărgele și pietre semiprețioase, lemn, pene, franjuri de piele, ceramică, os, piatră, scoici. Pe lângă frumusețea lor naturală, au un rol energizant, contribuie la eliminarea energiilor negative. Adepţii acestei culturi promovau "întoarcerea la natură", credeau în Gaia, "zeiţa pământului", aplicau buddhismul, shamanismul, hinduismul, apelând căteodată la drogurile naturale, pentru atingerea echilibrului perfect, prin comunicare spirituală deplină între om şi natură. Cultivau evoluția lor spirituală și cu ajutorul astrologiei, purtând amulete și talismane zodiacale, mărind astfel energia lor pozitivă.

Etno


Bijuteriile hippie sunt inspirate și din diferite tradiții ale triburilor din Africa și cultura sud Americii. Brățări tribale, coliere din mărgele colorate și cerceii lungi, se potrivesc perfect cu rochiile maxi. Dar și influența indiano-americană este prezentă, care include coliere de os pe piele prelucrată, mărgele brodate manual, cercei din scoici și inele turcoaz in sti indian. Turcoazul a fost, și este piatra favorită al amerindienilor, având efecte tămăduitoare și alungă spiritele rele.

Oriental


Împrumutând elemente din Orient, s-a completat latura multiculturală și multicoloră a acestui stil.
Influențele orientale sunt resimțite și în bijuterii în stil hippie, forme animale și vegetale, bijuterii înfățișând libelule, păuni, elefanți, flori exotice. Fascinația lor pentru mistic și spiritual, se reflectă în bijuterii indiene, care ilustrează mandale și divinități venerate ca Ganesha, Krisna sau Shiva. Stilul oriental se reflectă în coliere masive stil egiptean, inele statement, cercei mari până la umeri, tip candelabru și multe-multe brățări. Nu în ultimul rând, se găsesc și elemente ale buddhismului în shamballe și mătănii confecționate din mărgele, pe care le foloseau la rugăciuni și descântece.

Handmade


Dacă suntem hippie, suntem anti-război, pro natură, pro iubire, nu ne interesează valoarea materială a lucrurilor, mergem pe materiale simple, reciclabile, cât mai naturale, pe care le putem confecționa chiar și noi. Avantajul bijuteriilor handmade față de produsele făcute în masă, este originalitatea și unicitatea, iar semnificația sentimentală crește valoarea lor. Fiecare dintre noi are o latură hippie, latura aceasta putem definii cu bijuterii create de noi dând autenticitate personalității nostre. Există multe posibilități pentru realizarea bijuteriilor handmade, dintr-o selecție vastă de pietre semiprețioase și câteva șnururi de piele, poți face opere de artă.

Din păcate nu toți permitem o vacanță exotică, dar cu bijuteriile alese de noi, putem aduce o gură de aer proaspăt în garderoba noastră de vară. De la coliere statement din materiale originale, brățări shamballa, până la inele de argint cu pietre semiprețioase și cercei vintage, sigur poți găsi ceva, ce scoate firea liberă din tine.
Fiind hippie, nu înseamnă numai vestimentație, ci o filozofie, care pune accentul pe libertate, pace, dragoste, respect pentru alții, și planeta pe care trăim.

Trimite comentariu

  • (nu va afisa)

* Câmpuri obligatorii

« Înapoi
© Developed by CommerceLab
Coșul meu

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.