RO HU EN

Smaraldul - darul naturii

Despre smaralde

Pietrele prețioase ne plac tuturor fie datorită efectelor benefice, a rarității sau doar pentru simpla lor frumusețe. Când vine vorba de o piatră prețioasă probabil primul lucru care ne vine în minte este un diamant sau un rubin. Dar nu trebuie să uităm că mai există și alte pietre prețioase la fel de valoroase ca diamantul. Una dintre cele mai valoroase pietre prețioase este smaraldul, valoarea acestei pietre magnifice se află în nuanța sa absolut splendidă și ispititoare, căruia iî datorează marea faimă. Deoarece verdele său intens este culoarea primaverii, smaraldul simbolizează speranța, norocul și fidelitatea. Este talismanul celor născuți în zodia Taurului, astfel este piatra norocoasă a lunii Mai. Se mai spune despre smarald că este piatra creativității, o piatră prețioasă care își ajută deținătorul în momente de tensiune, dezechilibru emoțional sau psihic.

Istorie și origine

Smaraldele conțin de obicei incluziuni de lichide și minerale, mici imperfecțiuni, care nu afectează calitatea sau efectul ezoteric a pietrei, ci mai degrabă sunt privite ca o dovadă de autenticitate, și sunt folosite pentru a garanta cumpărătorului originlitatea naturală. Cele mai multe smaralde sunt tratate pentru a le îmbunătății claritatea, printr-o baie de ulei incolor. Uleiul este folosit pentru umplerea imperfecțiunilor sau a crăpăturilor pe suprafața pietrei cauzate de incluziuni. Smaraldele fără imperfecțiuni sunt foarte rare, un smarald pur este mai valoros decât un diamant de aceeasi greutate. În zilele noastre cele mai valoroase pietre de smarald sunt cele care sunt exploatate din cele 100 de mine active în diferite zone ale Columbiei, de unde se extrageau smaralde încă din timpul cuceririi spaniole. Alte zone unde se mai găsesc smaralde la fel de prețioase sunt Rusia, Brazia, Zimbabwe și Afghanistan. La www.kolok.ro va oferim varianta mai accesibilă a smaraldelor, nu au calitățile estetice ale smaraldului pur care este folosit la confecționarea bijuteriilor de lux, dar în schimb calitățile metafizice sunt aceleași.

 

 Bijuterii cu smaralde

 Nici un alt accesoriu, fie vorba de eșarfe, tocuri sau curele, nu poate schimba o aparență precum o bijuterie bine aleasă. O pereche de cercei cu smarald sunt o alegere potrivită pentru a evidenția ochii căprui sau verzi, complimentează trăsăturile feței și luminează tenul, scotând în evidență orice nuanță de păr. Poartă-le la o rochie roșie, albă sau neagră, mai adaugă o brățară cu smarald, iar efectul va fi una de milioane.

Bijuteriile cu smarald au o culoare care inspiră natura vie și pot alcătui cele mai minunate cadouri unei persoane dragi. Un set împodobit cu această piatră luxoasă, alcătuit dintr-o pereche de cercei și un pandantiv este accesoriul de care aveți nevoie pentru a străluci și a atrage privirile celor din jur.

Bijuteriile achiziționate de la www.kolok.ro sunt ambalate într-un săculeț de catifea și sunt însoțite de un certificat de autenticitate și instrucțiuni de întreținere.


Regina smaraldelor

Faimoasa actrită Elizabeth Taylor, una dintre cele mai frumoase femei ale tuturor timpurilor, a fost cunoscută atât pentru performanțele ei artistice și estetice, pentru actele de caritate cât și pentru colectia ei impozantă de bijuterii cu pietre prețioase. Pe lângă smaralde, rubin și diamante, a mai fost norocoasa posesoare a celei mai mari perle din lume, cunoscută ca ""La Peregrina", ce a aparţinut familiei regale spaniole. Din colecția sa impresionantă bijuteriile favorite ale actriței au fost smaraldele, fapt pentru care ea a fost numită „regina smaraldelor”. "Sunt norocoasă că am piese de bijuterie foarte importante. Nu cred ca îmi aparțin. Consider doar că sunt custodele lor, pot să mă bucur de ele, să le ofer cel mai bun tratament din lume, să am grijă de siguranta lor și să le iubesc", spunea Elisabeth.

Smaraldul este și va rămâne o piatră a vieții, a perfecțiunii care este menit să pună în valoare frumusețea purtătorului oferind în același timp inspirație și energie.

Trimite comentariu

  • (nu va afisa)

* Câmpuri obligatorii

« Înapoi
© Developed by CommerceLab
Coșul meu

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.