RO HU EN

Bijuteriile și stilul marinăresc

Dacă e vară, ne ducem cu gândul la mare și soare...așa, stilul marinăresc revine în fiecare vară, nu se demodează, doar se reinventează. Ca să ne fie mai ușor de suportat căldura verii, avem posibilitatea de a aduce marea în sufletul nostru cu ținute lejere din materiale și culori, care exprimă atmosfera relaxantă de vacantă.

Ce caracterizează acest stil?

Avantajul stilului marinăresc constă în faptul, că poate crea o alură androgină, cu asimetricele dungi orizontale, feminină, cu rochii vaporoase, sau masculină, cu un sacou bleumarin, în funcție de preferințe individuale. Classicul tricou franțuzesc în dungi, are capacitatea de a fi întotdeauna la modă, iar vara anului 2015 nu face excepție. Un tricou marinăresc se potrivește de minune cu o pereche de blugi, cu o pereche de ochelari de soare, iar pentru un plus de glamour, se folosește un ruj roșu aprins. Stilul navy mai este caracterizat și prin materiale fluide, ușoare, culori neutre de nuanța nisipului, a mării, a scoicilor, sau simboluri inspirate din viața acvatică. Ceea ce scoate din banalitate stilul marinăresc, sunt accesoriile tematice, care se asociază in primul rând cu marea, și cu mersul cu vaporul.

Care sunt culoriile care definesc acest stil?


Albul

Puritatea culorii albe este foarte calmantă, e cea mai potrivită nuantă pentru lunile de vară. Ținutele de culoarea albă cuceresc oraşele vara, iar doamnele cu fire romantică și senzuală, pot opta pentru această ținută. Fluiditatea unei rochii albe, pe care briza mării poate spulbera ușor, face să simțim nisipul sub tălpile noastre, iar lookul monocrom pune în valoare culoarea părului și a tenul bronzat. Bijuteriile de această culoare conțin perle de cultură, cuarț incolor, piatra lunii, jad alb, sidef sau scoică.

Albastrul

Albastrul este regăsit în ceruri și în ape...dacă albastrul închis denotă încredere, demnitate si inteligență, cel strălucitor inspiră purificare, putere, sprijin, iar cel deschis, pace, seninătate, spiritualitate și infinitate. Nuanțele deschise ale albastrului evocă feminitate, cele bleumarin sugerează masculinitate, seriozitate. Culoarea albastră este prezentă și în bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase, acestea fiind: safirul, acvamarinul, turcoazul, lapisul și sodalitul. Accesoriile și bijuteriile de această culoare dau notă de eleganță și rafinament.

Roșul

Roșu este cea mai fierbinte culoare. Prin forța și puterea lui, este considerat simbolul vitalității, dragostei și pasiunii. Are efect energizant, stimulant, crește presiunea sanguină și îmbunătățește circulația. Roșul domină, din această cauza e bine, dacă e folosit doar pentru a sublinia ceva, și nu ca o culoare principală. Fiindcă este o culoare radiantă, merge foarte bine asortată cu culoriile neutre și închise, dă vitalitate unei outfit-uri bleumarine in stil marinăresc. Deoarece captează atenția, accesoriile și bijuteriile cu pietre semiprețioase, ca rubinul, jaspul roșu, carneolul, agatul roșu și coralul, sunt imediat observate.

Sfaturi de accesorizare în stil marinărescRochia albă se nuanțează cu bijuterii de argint în combinație cu sidef, sau bijuterii statement cu turcoaz, care sunt în vogă anul acesta. Culoarea roșie al coralului scoate în evidență severul bleumarin, un pandantiv de coral nu rămâne neobservat pe o rochie albastru închis. Perla dă o notă de eleganță a stilului navy-blu, iar pandantivele și cerceii în formă de ancoră, delfin, broască testoasă, stele de mare dau un aer jucăuș.

Dacă doriți să împrospătați garderoba de vară cu acest stil, în colecția noastră sigur găsiți o ''comoară'', care vă va ajuta să adoptați lookul potrivit personalității dumneavoastră.

Trimite comentariu

  • (nu va afisa)

* Câmpuri obligatorii

« Înapoi
© Developed by CommerceLab
Coșul meu

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.