RO HU EN

Cum îţi întreţii bijuteriile?

Bijuteriile sunt accesoriile pe care le iubim cel mai mult, mai ales dacă sunt confecționate din argint și pietre semiprețioase.
Este important să învățăm cum să le prelungim strălucirea cât mai mult timp, oxidarea, zgârierea sau pierderea strălucirii sunt pericole care te-ar putea despărții de bijuteriile tale favorite.
Dar cum facem să ne putem bucura cât mai mult timp de ele și cum evităm deteriorarea lor?
Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta în intreținerea corectă a bijuteriilor:

 Purtarea

 Bijuteriile se vor da jos obligatoriu înainte de culcare, înainte de a face baie, de a spăla vasele sau înaintea altor activități similare în care bijuteriile ar veni în contact cu apa, detergenții, produse cosmetice și chimice, pentru a evita dezlipirea părților (pietre pretioase și semiprețioase, cristalele de zirconiu) și uzura părților care conțin piele naturală sau alte materiale!

Bijuteriile care conțin părți din cauciuc își pierd elasticitatea dacă intră în contact cu spray-urile cosmetice sau cu orice alt produs petrol-chimic. Materialele de natură organică, perle, corale, scoici, sidef, sunt sensibile la produsele cosmetice și petrol-chimice.

Pentru a nu-și schimba culoarea și pentru a nu deteriora stratul de suprafață ale acestora, evitați purtarea bijuteriilor când lucrați cu diverse substanțe chimice.

Evitați purtarea bijuteriilor în timpul unor activități fizice sau care au ca rezultat transpirație abundentă, pentru a se evita zgârierea stratului de suprafață, dezlipirea părților sau îndepărtarea stratului de suprafață al bijuteriei, uzura părților care conțin materiale mai sensibile(textil, piele etc.)

Udarea puternică cu apă, acetonă sau alte lichide va duce la dezlipirea pietrelor. De asemenea, nu folosiți parfumuri sau spray fixativ în vecinătatea bijuteriilor.

Păstrarea 

        

Nu îndesați toate bijuteriile într-un singur sertar, păstrați-le separat în casete de bijuterii compartimentate, astfel bijuteriile nu se amestecă între ele și se pot evita deteriorările.

În casetele de bijuterii căptușite puneți bijuteriile într-un singur strat sau separat în săculețe din catifea sau mătase.

Perlele și coralul spongios trebuie păstrate neapărat în cutiuța în care au fost cumpărate, acestea fiind bijuterii organice delicate, astfel se pot zgâria foarte ușor.

La fel este și cu bijuteriile cu pietre semiprețioase, trebuie evitat ca acestea să intre în contact între ele, în acest fel puteți evita zgârierea sau deteriorarea acestora.

Bijuteriile din argint trebuie păstrate în locuri uscate departe de bucătărie, baie sau duș, trebuie evitat contactul lor cu umezeala și căldura, pentru a preveni oxidarea lor. Optați pentru casete închise, nu coșulețe, pungi de hârtie sau farfurioare, astfel le puteți proteja atât de lumină cât și de praf sau murdărie.

Curățarea

Pentru îngrijirea bijuteriilor și păstrarea strălucirii acestora vă recomandăm să utilizați o cârpă moale, specială pentru curățarea acestora. Nu curățați bijuteriile cu perle sau pietre naturale cu solvenți sau substanțe chimice destinate curățării argintului, pentru că ar putea să-și schimbe culoarea.

Curățați bijuteriile din argint simplu cu bicarbonat sau cu soluții speciale pentru curățarea argintului, pentru a le reda strălucirea.

Feriți bijuteriile de expunerea la soare sau lumina puternică, pietrele se pot decolora și pot să îsi piardă luciul.

După purtare ștergeți bijuteriile cu pietre semiprețioase cu o cârpă umedă, astfel puteți elimina urmele de transpirație și de machiaj transferate de pe piele.

Puneți în aplicare secretele de întreținere de mai sus, și bijuteriile Dvs. favorite vor arăta întotdeauna ca noi.Submit Comment

  • (will not be displayed)

* Câmpuri obligatorii

« Înapoi
© Developed by CommerceLab
[profiler]
Memory usage: real: 38010880, emalloc: 37261680
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem