RO HU EN

Culoarea mov: lavanda și ametistul

E perioada, când lavanda transformă peisajul regiunii Provence într-o imensă câmpie de albastru-violet, astfel am hotărât, să dedic articolul din august culorii mov al acestei flori blânde și fragile. Inconfundabila sa mireasmă ne dă o stare de spirit romantică, ea este utilizată ca plantă medicinală încă din antichitate, fiind un antiseptic și calmant natural.
În lumea pietrelor semiprețioase culoarea mov este reprezentată de ametist, o piatră cu o înaltă încărcătură spirituală, este asociată cu intuiția și înțelepciuna. Având aceași proprietăți terapeutice ca și lavanda, ametistul este piatra care echilibrează sistemul nervos, te purifică de energii negative și te ajută să evoluezi spiritual.

Simbolistica culorii mov

Pentru că movul este creat prin amestecul unui culori calde (roșul) și al uneia reci (albastrul), ambele, culori puternice, această culoare are ambele proprietăți, simbolizând uniunea între iubire și înțelăpciune, echilibrul între pământ și cer. În tarot este reprezentat de un înger care ține în mâini două vase, unul roșu și celălalt albastru, între care curge apa vitală. Este asociat cu regalitatea, semnificând noblețea, puterea și luxul, nuanța purpuriul regal fiind purtată de împărații antici și de aristocrați. Este socotit culoarea legată de paranormal, în spatele acestei culori se ascunde nevăzutul mister al transformării și a reîncarnării. Fiind culoarea chakrei coroanei, este asociată cu energia spirituală, ajută la înălțare și stimulare spirituală. Vibrația acestui culori ajută cunoașterea și dezvoltarea intuiției noastre. Culoarea mov crează și o atmosferă artistică, este considerată culoarea inteligenței și a creativității, des folosit de artiști și designeri, care au afirmat acest efect psihologic. Asupra organismului are efect purificator și antiseptic, reduce pofta de mâncare, echilibrează metabolismul corpului. Movul este culoarea lunii februarie, ametistul fiind piatra norocoasă celor născuți în această lună.

Diversitatea culorii mov


Este o culoare mistică, fiind alcătuită din amestecul egal al roșului vibrant și albastrului răcoros, nuanțele variând în echilibrul acestor două culori, și intensitatea lor. De la nuanța deschisă de levănțică la mai închisul ametist, trecând prin culorile mai îndrăznețe a florilor de violetă și orchidee, movul este o culoare care lasă o impresie puternică.

Culoarea lavandei


Este o culoare pastelată, delicată și feminină, îmbinat din roz și albastru, e un fel de roz maturizat. Persoanele care agreează culoarea lanurilor de levănțică, sunt considerate romantice, sofisticate, culte și cu bun simț al umorului. Subtonul roz al nuanței lavandă conferă prospeţime şi vitalitate chipului, conferind un suflu de aer fresh. Culoarea florilor de lavandă, este perfectă pentru a crea un și un decor shabby chic, cu un ușor aer vintage.

Culoarea ametistului


Este mai intensă ca al levănțicii, este o nuanță pasională, conferând o impresie plăcută de eleganță și rafinament. Culoarea variază în funcție de calitatea pietrei, intensitatea culorii mov fiind dată de impuritățile de cupru și mangan.

Culoarea violetelor


În timp ce lavanda este culoarea feminității, violetul este culoarea regalității. Este o nuanță mai pătrunzătoare, mai puternică, este recomandată doamnelor curajoase și cu încredere de sine ridicată. Fiind mai strident decât culoarea ametistului sau al lavandei, poartă-l cu încredere, dacă cauți senzaționalul și ești nonconformist, sigur nu vei trece neobservată.

Culoarea orchideei


Este un violet captivant al petalelor de orhidee, conținând subtonuri de lila și fuchsia. Radiantul orchid este o culoare modernă și surprinzător de versatilă, complimentează subtonul pielii, conferind un plus de energie a purtătorului. Culoarea exotică al acestei flori tropicale este ideală pentru a trezi curiozitatea și a stimula imaginația.

Movul și culorile


Deoarece spectrul nuanțelor culorii violet este foarte largă, avem la dispoziție o gamă mare de varietăți pentru a le asorta cu celelalte culori. Designerii susțin că este culoarea, care se potrivește oricărei vârste, de la tinerii emo la doamnele mai în vârstă, care își vopsesc părul mov. Persoanele care obișnuesc să poartă culoarea mov sunt deschise la minte și nu se lasă influențați de părerea altora. În cavalcada de nuanțe de violet sigur găsim una, care accentuează personalitatea fiecăruia, care dă un aer romantic sofisticat, luxos elegant, sau chiar pasional sălbatic. Nuanţele de mov atrag întotdeauna privirile, îmbinânad atât subtonuri calde, cât şi reci, fiind o nuanţă flatantă pentru numeroase nuanţe de păr, ochi şi ten. Această culoare este des folosită în industria frumuseţii, dacă eşti în căutarea unei nuanţe curajoase de ruj sau vrei să alegi un lac, care te scoate din anonimat, alege movul. Versatil, seducătoare, culoarea arată senzaţional combinată cu tonuri din aceeaşi familie de culori, roşu, purpuriu şi roz , dar încearcă să o asortezi cu verde smarald, cu turcoaz sau culori neutre pentru un raport cromatic spontan şi deosebit.

Verdele


Verdele și movul sunt culori complementare, tonurile lor se găsesc și în natură, de acea se pot combina fără nici o ezitare, rezultând un ansamblu romantic și armonios, creând un ușor aer vintage. Putem accentua acest look în stil vintage, folosind bijuterii cu pietre semiprețioase ca smaraldul, ametistul sau piatra lunii.

Turcoazul


Movul poate fi purtat cu succes în combinație cu turcoaz, ambele culori fiind vibrante, evocăm un impact arătos. Avem alegerea să folosim doar una dintre culori și să accesorizăm cu celălalt, bijuteriile cu turcoaz merg excelent cu o rochie mov, dar și ametistul poată fi un accesoriu potrivit în completarea unei ținute turcoaz.

Rozul


Se combină frumos cu nuanţe din aceeaşi familie de culori, dar trebuie să avem grijă ca nivelul tonalității al acestor două culori să fie aceași. Dacă alegem culorile în mod adecvat, putem obține un look retro interesant sau unul cu aer fresh primăveresc, dar dacă asortăm mai multe culori pastelate, riscăm să arătăm ca o bomboană :).

Roșul


Violetul poate fi purtat cu succes în combinaţii vibrante. Această culoare multifaţetată este seducătoare atunci când o combinăm cu tonuri de roşu, este o alegere exotică, motiv pentru care, e imposibil să nu o observaţi. Asortând aceste două culori putem rezulta un look jucăuș boho chic, sau unul mai elegant, accesorizând o vestimentație mov monocromatic cu bijuterii de roșu-coral.

Galbenul


Culoarea soarelui stă în față în față cu regalul violet, într-un vals tulburător, formând o pereche provocătoare. Dacă și natura a folosit de complicitatea acestor două culori, creând niște flori frumoase ca panseluțele, violetele și narcisele, fi provocator originală, alege combinația acestor două culori complementare, pentru a oferii acel altceva garderobei tale.

Culorile neutre


Culoarea mov asortată cu cele neutre, este o alegere excelentă, dacă vrei să ai un look mai calm, mai decent. O pată de culoare mov într-o paletă de culori neutre, dă o notă de eleganță, fără să exagerezi. Alege să combini cu nuanțe de marou, crem și gri, subliniând astfel nuanța aleasă. Asortarea movului cu negru, dă o notă de stil îmbrăcămintei tale, iar albul întotdeauna este o alegere bună, indiferent de tonalitatea acestuia.

Pentru a vă putea bucura de frumusețea și de multiplele acțuni benefice ale acestor comori ai naturii, vă invităm să vizitați magazinul nostru online, pentru a alege bijuteria cu ametist care vi se potrivește!

« Înapoi
© Developed by CommerceLab
Coșul meu

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Newsletter

Compară produse

Nu aveți nici un produs la comparare.