RO HU EN

Coralul - piatra magică a oceanelor

Ce este coralul?

Coralul este o piatra de o fascinatie aparte, care ca si perla, este de natură organică, provenită din scheletul coloniilor de corali de pe fundul mărilor și a oceanelor lumii.

Piatra de coral, poate fi intalnită în următoarele nuanțe: alb, roșu, roz și negru. Recifurile de corali sunt niște minuni ale naturii, pe care putină lume ajunge să le vadă în mediul lor natural, însa are ocazia să o poarte.

Bijuteria care se confecționează din coralul luat de pe fundul mărilor și oceanelor, este foarte frumoasă dar este și foarte benefică.

Această piatră este asociată cu calmarea emoțiilor și reintroducerea păcii în sinele propriu. Ea ajută la dezvoltarea intuiției, imaginației și vizualizării. Coralul simbolizează în multe culturi, viața și energia sângelui, acesta fiind folosit ca stimulent al sistemului circulator, iar cel roz conferând inimii armonia.

Toate pietrele semiprețioase au legături strânse cu astrele. Astfel s-a constatat că piatra de coral își declanșeaza puterile benefice asupra persoanelor din zodiile berbec, taur, balanța și pești. Mai exact, asupra persoanelor născute în lunile februarie, aprilie, octombrie și noiembrie. Ca și planeta guvernatoare, Marte este cea care domină coralul.


Care sunt nuanțele coralului?

Toate nuanțele coralului au rol protector: Coralul alb ne protejează în călătoriile pe mare, ne poate relaxa și ne poate aduce armonia de care avem nevoie în familie sau în cuplu. Coralul roz ne poate aduce iubiri și prietenii reale. Coralul roșu este piatra pasiunii și a iubirii, un talisman norocos care iși apără purtătorii de ghinion și de orice traumatisme. Coralul negru absoarbe energiile negative și ne dăruiește pacea sufletească.

Cea mai valoroasă varietate de coral este cea roșie, fiind folosit de mii de ani pentru realizarea unor bijuterii spectaculoase. Din moment ce coralul este o piatră semiprețioasă cu origini organice, ea poate fi folosită pentru a ne reconecta cu natura și minunile ei ce ne înconjoară. Bijuteriile din coral sunt foarte căutate de femeile care iubesc moda și adoră culorile în general. Cerceii în combinație de argint și coral sunt considerate bijuterii vedetă, punând în evidentă purtătoarea lui. Având o nuantă între roșu aprins și roz delicat, coralul emite un oarecare farmec luxuriant, având accente etnice când acesta nu este total finisat.

Coralul roșu este trendy în toate nuanțele sale, de la portocaliu aprins până la roz sau alb.

Bijuteriile cu ornamente din coral trebuie depozitate într-un loc sigur, iar din când în când trebuie curățate cu un material textil moale. Coralul este o piatră sensibilă care se zgârie destul de ușor, astfel trebuie ferită de abraziune, caldură excesivă sau cosmetice care o pot decolora. 

Submit Comment

  • (will not be displayed)

* Câmpuri obligatorii

« Înapoi
© Developed by CommerceLab
[profiler]
Memory usage: real: 37748736, emalloc: 37260456
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem